Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Hackere stjæler McDonald's kundedata

Hackere er rendt med oplysninger om McDonalds-kunder.

Computerworld News Service: McDonald's samarbejder med politiet i USA, efter hackere har brudt ind i virksomhedens databaser og stjålet oplysninger om et endnu ikke fastslået antal af fastfood-kædens kunder.

McDonald's har taget kontakt til potentielt ramte kunder via e-mail og en meddelelse på virksomhedens website.

"Vi er blevet gjort opmærksomme på af vores forretningspartner gennem mange år Arc Worldwide, at en uautoriseret tredjepart er kommet i besiddelse af en begrænset mængde kundedata, der er blevet indsamlet fra bestemte af McDonald's websites og kampagner," skriver en talskvinde fra McDonald's lørdag via e-mail.

Reklame-mails

McDonald's hyrede Arc til at udvikle og koordinere distributionen af reklame-e-mails, mens Arc har benyttet sig af et unavngivent e-mailfirma til håndteringen af kundedatabasen.

Det er dette ukendte e-mailfirma, der er blevet hacket.

Dataene, som kunderne frivilligt har oplyst, inkluderer ikke ting som social security number, kreditkortoplysninger eller andre følsomme finansielle informationer, oplyser talskvinden.

"Derimod inkluderer de begrænsede data, hvad der var nødvendigt for at bekræfte kundens alder, kontaktmuligheder og andre generelle oplysninger," tilføjer hun.

Det betyder, at de stjålne kundedata sandsynligvis inkluderer kundernes fulde navn, telefonnummer, postadresse og e-mailadresse.

Talskvinden oplyser ikke præcist, hvilke informationer, der anses for nødvendige for at bekræfte kundernes alder, så det står ikke klart, om kunderne blot skulle sætte flueben i en kasse, for på den måde at bekræfte at de var myndige, eller om de skulle angive deres præcise fødselsdato.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere