Artikel top billede

Nets og Sproom går sammen om e-fakturaer

Det skal være lettere at betale fakturaer, er mantraet bag et nyt samarbejde mellem Nets og Sproom.

Nets og fakturavirksomheden Sproom har valgt at hoppe i seng sammen og gøre det lettere for kunder at betale e-fakturaer og styre ordrer. 

Det er i hvert fald årsagen til, at de to selskaber har indgået aftale om, at Sproom-kunderne i starten af 2011 kan betale deres regninger igennem Nets.
 
"Det nye i aftalen mellem os og Sproom er koblingen mellem fakturaer og selve betalingen med vores produkter," forklarer senior portfolio manager Martin Boye Ovesen fra Nets, der blandt andet står bag Dankortet.
 
Aftalen mellem de to parter går ud på, at Sproom integrerer sine systemer med Nets' betalingsservices, og det vil dermed for Sproom-kunderne fra det nye år blive muligt at betale og styre sine fakturaer på skærmen frem for at printe ud og betale senere via netbanken.
 
Markedet går mod automatisering
Martin Boye Ovesen forklarer, at hele tendensen på e-fakturamarkedet går mod, at flere processer skal kobles sammen, så kunderne får en lettere hverdag.
 
"Paypal har jo også indgået et samarbejde med den danske virksomhed Tradeshift, hvor en del af aftalen givetvis går ud på det samme med integration af faktura og betaling, som vi nu gør med Sproom," fortæller Martin Boye Ovesen.
 
Nets har også haft netop Tradeshift i kikkerten, men med Nets' egen fokus på det nordiske marked faldt samarbejdsvalget på Sproom, der er Danmarks største fakturaportal. 

De to virksomheder har fortrinsvis små og mellemstore virksomheder i kikkerten.
 
Satser på Norden
I Danmark alene er der årligt omkring 170 millioner fakturaer imellem virksomhederne.
 
Og Sproom angiver i en pressemeddelelse i forbindelse med samarbejdet med Nets, at ud fra de 170 milliarder fakturaer, så vil en gennemsnitlig besparelse på fem minutter per fakturahåndtering samlet give en tidsbesparelse på 1.600 mandeår.
 
Martin Boye Ovesen erkender dog, at der nok går mange år, før de danske virksomheder er på det niveau.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere