Artikel top billede

Din pc er noget old school-bras - pc-æraen er slut

Mobility gennemsyrer alt for tiden. Og det bliver endnu vildere i de kommende år. Få overblikket over mobility-trenden her.

Salget af bærbare computere har for længst overhalet salget af stationære computere.

Alle de store mobilproducenter toppes om en position på smartphone-markedet, hvor der også er krig på kniven om at blive det foretrukne styresystem, og teleselskaberne investerer enorme summer i infrastrukturen bag det mobile internet.

Vi er for længst rykket ind i den mobile tidsalder, hvor vi alle sammen uden videre og uden den mindste tøven forventer, at vi kan være "connected anywhere, anytime.'

Grundlæggende forandring

Og nemt bliver irriterede, hvis det ikke kan lade sig gøre.

"Lad os slå fast én gang for alle: Pc-æraen er slut," lød det uden tøven fra Gartner-analytiker David Cearley, da analysehuset for nylig afviklede sit årlige ITXpo i sydfranske Cannes.

Faktisk er skiftet så markant, at Gartner mener, at der er tale om en grundlæggende forandring i den måde, som vi anvender it på - på samme måde, som fremkomsten af pc'en i begyndelsen af 1990'erne kværnede og trak vores arbejdsliv og hverdag i en helt ny retning.

"Mobiliteten forandrer vores fokus, og vi kan se, at udviklingskræfterne i dag i større og større omfang bliver placeret på de mobile apparater. Pc'en dør ikke, men vores fokus er skiftet," siger David Cearley.

Apps vil drive det hele fremad

Efter en del tilløb og forsøg på at finde en brugbar form, der er fleksibel nok til at imødekomme de mange brugeres forskelligartede behov, tegner app-tankegangen til at blive motoren i de kommende års mobiludvikling, mener Gartner.

Det åbner for uanede muligheder, at hver enkelt softwareproducent ikke længere selv skal stå for både idéudvikling, kodning og implementering af programmer til mobiltelefonen, men blot kan sørge for at tilbyde en kanal, der giver eksterne udviklere adgang til millioner af potentielle brugere.

"Vi kan virkelig tale om "the rise of the app store," mener David Cearley.

Han forventer, at de første virksomheder inden for det kommende år vil lancere deres egne app-butikker med målrettede og specialiserede apps til en snæver målgruppe af professionelle brugere.

Tablet-pc'er vil buldre frem

Med i den mobile bølge er også tablet-pc'en, der står over for en strålende fremtid.

Markedet for disse flade computere med store berøringsfølsomme skærme er lige på vippen til for alvor at eksplodere, mener Gartner.

Og det er alene takket være den succes og den hype, der har været Apples iPad til del, og som har trukket en stor stime af tablet-pc'er fra andre producenter med sig.

Faktisk er der noget, der tyder på, at tablet-pc'en kan komme til at erstatte netbooken som den lille handy computer, man bærer med sig, og som man anvender til afgrænsede opgaver som for eksempel markedsundersøgelser på gaden, illustrationer, inspektioner, dokumentation, læsning, video, grafisk arbejde og lignende.

"Tablet-pc'en er en helt ny størrelse, som man er nødt til at forholde sig til. Denne nye computertype har stort potentiale, når det gælder forretningsapplikationer. Man vil som både udvikler og CIO gøre sig selv en tjeneste ved at begynde at overveje, hvordan man bedst udnytter tablet-pc'ens muligheder. For det bliver et enormt marked i de kommende år," siger David Cearley.


Mobility - den vigtigste megatrend for dig netop nu
Det er kun lige begyndt, og det bliver større og større de kommende år. Hele verden bliver mobil, og Danmark har alle muligheder for at sætte sig tungt på mobility-markedet. Se hvordan her.


Sådan vil din GPS vil forandre din mobil-brug
GPS'en i din mobiltelefon bliver motoren i den kommende mobil-udvikling. Se her hvordan


Uden mobile ideer er du færdig som udvikler
Du risikerer at komme galt afsted, hvis du som udvikler ikke tager mobil understøttelse med i betragtningerne. Se her hvorfor.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere