Artikel top billede

Slut med oplader-kaos: Nu får vi én mobiloplader

Allerede i det nye år forventes det, at europæiske mobilproducenter udvikler telefoner til en standard-oplader.

Du sidder på kontoret, og batteriet på din mobiltelefon er nede i det røde felt. Din oplader ligger derhjemme, og i desperation sender du en mail rundt på kontoret: "Har nogen en oplader til en X?"
 
Dine kollegaer har nok af opladere, men ingen af dem passer til netop din model.
 
Det er en situation, som EU nu ønsker at komme til livs.
 
Onsdag udsendte standardiseringsorganer i EU specifikationer til en standardoplader, der skal dække fremtidens mobiltelefoner i Europa. Det skal ske via det velkendte Micro-USB-stik, skriver IDG News Service. 

Dermed håber unionen at komme de mange forskellige opladere til livs.
 
Ifølge EU er der også et miljøaspekt i en standardoplader, da brugerne med sådan en ikke behøver udskifte deres oplader, hver gang de køber en ny mobiltelefon.
 
"Nu er det industriens tur til at vise dens vilje til at sælge mobiltelefoner til den nye oplader. Den fælles oplader vil gøre livet lettere for forbrugere, reducere affald og være til gavn for erhvervslivet. Det er en sand win-win situtation," udtaler Europa-Kommissionens industrikommissær, Antonio Tajani. 

Global standard? 
Computerworld har tidligere skrevet om den fælles europæiske standard for mobilopladere, og dengang vurderede konsulent Christian Verholt fra Dansk Standard, at deltagerne i standardiseringsarbejdet vil anvende den nye standard. Blandt deltagerne er Nokia.
 
Derimod er det mere usikkert, om ikke-europæiske producenter ønsker at benytte den nye standard.
 
"Men når standarden er færdig i Europa, bliver der automatisk sendt en kopi til den globale standardiserings-organisation, og hvis de så synes, at det er en god idé, kan de så lave en global standard ud af det," fortalte Christian Verholdt i november.
 
Europa-Kommissionen forventer, at producenter allerede tidligt i det nye år begynder at producere mobiltelefoner til standardopladeren.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere


Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere