Bankerne sender dette brev til tusinder af kunder, hvor de beder dem identificere sig selv ved hjælp af en fotokopi. NemID er nemlig ikke sikker nok.

Finansrådet: Derfor halter NemID's sikkerhed

Bankernes interesseorganisation Finansrådet mener ikke, at NemID lever op til alle de krav, som hvidvaskloven stiller. Se hvorfor.

Læs også:

NemID for usikker: Banker foretrækker fotokopier

NemID-boss: Vi er gode nok til hvidvask-loven

Bankerne, der selv står for NemId, kan ikke bruge den fælles login-tjeneste til at identificere kunderne.

Den er ikke en sikker nok identifikation, lyder vurderingen. 

Derfor har bankerne bedt tusinder af danske bankkunder om at identificere sig ved fremmøde eller ved at sende en fotokopi af pas, kørekort eller sygesikringskort med et gammeldags brev.   
Ifølge IT- og Telestyrelsens center for digitalisering lever NemID ellers op til kravene i hvidvaskloven. 

Hos bankernes interesseorganisation, Finansrådet, fortæller afdelingschef Kim Busck-Nielsen, at en digital signatur ikke nødvendigvis er nok til at legitimere en kunde i forhold til hvidvaskningsloven.  

"En sådan digital signatur, der lever op til kravene i hvidvask-lovgivningen om differentierede legitimationskrav, den er ikke fuldt udviklet. Jeg kender i hvert fald ikke nogen lige nu," siger Kim Busck-Nielsen, og fortsætter:
 
"Den dag, der findes en sådan signatur, som opfylder hvidvasklovens forskellige legitimationskrav, så vil den kunne anvendes," siger han.
 
Han peger på, at årsagen til at den digitale signatur og NemID ikke er nok, skyldes at hvidvaskloven stiller differentierede krav til legitimation af kunderne, hvilket han finder ret vidtgående.      
 
Kræver mere ID
"Hvor man stiller ét krav for at få en digital signatur, så stiller hvidvasklovgivningen i visse tilfælde skærpede krav over for såkaldte højrisiko-kunder," siger han.
 
Årsagen er ifølge Kim Busck-Nielsen, at hvidvaskloven stiller bankerne i den situation, at de skal kræve mere legitimation end normalt.
 
"Derfor kan man ikke bare sige, at en digital signatur er anvendelig i alle tilfælde," siger han.

Læs også:

NemID for usikker: Banker foretrækker fotokopier

NemID-boss: Vi er gode nok til hvidvask-lovenYtringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
Danmarks Statistik skifter fra Oracle og SAS Institute til open source-platforme for at spare på licensbetalinger: "Vi ser et teknologi-landskab, hvor nogle af de store spillere er ved at blive overhalet af nye letvægtsprodukter"
Interview: For at nedbringe udgifterne til de årlige licensbetalinger mindsker Danmarks Statistik forbruget af kerner hos Oracle og SAS Institute for i stedet at bruge open source-platforme. "Vi har haft sindssygt gode resultater med at introducere dem. På de åbne platforme kan vi bygge en del mere selv," siger CIO Annie Stahel. Se platformene her.
Computerworld
NemID ramt af nedbrud
Det er ikke muligt at logge på med NemID i øjeblikket. Nets bekræfter, at der er driftsproblemer. (Opdateret).
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Sådan får du et sikrere og mere effektivt netværk med SD-WAN
Kombinationen af cloud og mere effektive arbejdsformer - og hjemmearbejde – kan både netværk og sikkerhed nemt blive udfordret. Samtidig kan de traditionelle løsninger hurtigt blive dyre, især når sikkerheden skal følge med. I dette whitepaper kan du læse om udfordringerne med de traditionelle netværkskonfigurationer og hvilke fordele som et software defined netværk kan give, samt hvordan du tænker sikkerhed ind i løsningen fra starten.