NemID-boss: Vi er gode nok til hvidvask-loven

IT- og Telestyrelsen mener, at NemID er en helt sikker digital identifikation af borgerne og lever op til hvidvaskloven. Men det mener bankerne ikke.

Læs også:

NemID for usikker: Banker foretrækker fotokopier

Bankerne vurderer ikke, at NemID er sikker nok til at kunne leve op til hvidvaskningslovens regler om sikker identifikation.

Men den opfattelse deler NemID-bossen fra IT og Telestyrelsen tilsyneladende ikke.

NemID lever nemlig fuldt op til de internationale standarder for sikker digital identifikation af borgerne, fortæller chefen for IT- og Telestyrelsens center for digital signatur, Palle H. Sørensen. 
 
"Den registreringsprocedure, som ligger til grund for at få NemID, den lever op til reglerne om identifikation efter hvidvaskloven. Det var hele forudsætningen for, at man overhovedet kunne bruge NemID til bankerne," siger Palle H. Sørensen. 
 
Overflødigt papir-inferno
Dermed bliver papir-infernoet med konvolutter og fotokopier helt overflødigt, fordi bankerne netop allerede med udstedelsen af NemID til kunderne i forvejen har sikret identiteten på de selv samme kunder, som de samtidig beder om fotokopier fra.
 
"De personer fra bankerne, som kan få et OCES-certifikat, de skal være hvidvaskede. Det vil sige, at banken indestår for, at de kunder, som får et NemID-brev, allerede er hvidvaskede," siger Palle H. Sørensen.
 
Det betyder med andre ord, at bankkunderne allerede ved modtagelsen af et tilmeldingsbrev til NemID fra deres bank har fået kontrolleret og godkendt deres identitet.

Ifølge Palle H. Sørensen står det enhver frit for at benytte NemID på de vilkår der er beskrevet i certifikatpolitikken.

"NemID lavet som en standard i Danmark, som vi gere ser får stor udbreddelse, også i den private sektor," siger Palle H. Sørensen. 


Læs også:


NemID for usikker: Banker foretrækker fotokopier


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
Cloud-teknologi sikrede dronningens corona-tale - men DRs CIO Mikkel Müller er slet ikke færdig med cloud endnu
Uden cloud og den rette cloud-strategi havde DR ikke haft samme muligheder eller nye digitale produkter. Det fortæller CIO Mikkel Müller til Computerworld - hvor han også uddyber hvordan han ser resten af it-landskabet bevæge sig mod cloud og hvordan udviklere efterspørger de moderne værktøjer.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Mængden af skyggedata stiger voldsomt – få tips til hvordan du bekæmpe det
Moderne virksomheder er drevet af data. Men for at udnytte de data, skal de være tilgængelige for medarbejderne, kunderne og samarbejdspartnere – og det er bare de data, som it og virksomheden kender. For den eksplosive udvikling i cloud og data betyder også, at de fleste organisationer generer store mængder af ”skyggedata”, data som bliver delt, opbevaret og ofte glemt et sted i virksomhedens mange systemer. I dette whitepaper kan du derfor læse om omfanget af problemet med skyggedata i skyen samt få ideer til, hvordan du kan begrænse og beskytte det.