YouSee vil fodre din fladskærm med 3D-film

Danmarks største online videobiks er snart klar til at servere 3D-film i stuen. Det kræver dog, at du ikke er teknikforskrækket. Se her hvad YouSee Cinema har at byde på.

I december meddelte Viasat, at tv-distributørens satellit-tv kunder får mulighed for at leje 3D-film med fjernbetjeningen.

Nu følger Danmarks største online videobiks efter, og til foråret vil det via YouSee Cinema være muligt at leje 3D-film som eksempelvis "Olsen Banden på de bonede gulve".

Den præcise lanceringsdato er endnu ikke fastlagt.

YouSee udlejede i 2010 omkring en million film, og det tal ventes fordoblet i 2011.

Men Casper Hald, der er filmchef hos YouSee, forventer ikke, at det vil være 3D-film, som kommer til at trække læsset det kommende år:  

"Der er mange, der ikke forstår, hvad video on demand (filmudlejning med fjernbetjeningen red.) er. I øjeblikket er der kun få, der bruger det. Og hvis der er få, der bruger det, er der endnu færre, der vil leje film i 3D," konkluderer han.

Ifølge Casper Hald handler lanceringen af 3D-film i YouSee Cinema derfor mere om at skabe et statement for Danmarks største online videobiks, end det handler om hurtigt at score kassen på de tredimensionelle film.

Der er ganske enkelt ikke ret mange danskere, som har hele 3D-setuppet i stuen derhjemme.

Indstil selv din fladskærm

For ud over en boks fra YouSee skal du have en fladskærm, der understøtter 3D, og du skal naturligvis også have 3D-briller. Samtidig skal du ikke være teknikforskrækket.

YouSees tv-boks, der er produceret af Samsung, er klar til at vise 3D, men den kræver, at du har styr på din fladskærm:

"I princippet kunne vi lancere 3D-film i dag, men det vil betyde, at kunden selv indstiller sin fladskærm, hver gang der skal ses 3D-film, og det kan være en kæmpe barriere," siger Casper Hald.  

Det skyldes blandt andet, at YouSee-boksen kun understøtter HDMI 1.3 og ikke HDMI 1.4, der netop er skræddersyet til at videreformidle levende 3D-billeder.

YouSee arbejder i øjeblikket på løsninger, der skal gøre det mindre bøvlet for brugeren at få fremvist lejede 3D-film på fladskærmen.

Kun få film på hylden

Når YouSee Cinema åbner op for 3D-film i foråret, vil der være minimum 10 titler at vælge mellem. Konkurrenten Viasat har omkring 15 stykker i sin online videoudlejningsbutik i øjeblikket. 

Modsat Viasat er det hos YouSee Cinema ikke muligt at leje 3D-film individuelt, i stedet bliver 3D-filmen bundlet med en almindelig HD-film.

Du får dermed to versioner af samme film, som du kan se i lejeperioden på 24 timer. 

Det kommer til at koste lidt mere end normalt at få fingre i kombinationen af HD- og 3D-film, men YouSee har ikke lagt sig fast på en pris endnu.

En HD-film koster i dag 49 kroner i YouSee Cinema, mens konkurrenten Viasat tager 59 kroner for udlejning af en enkelt 3D-film.

Sparker sporten til hjørne

Når det gælder sport, er YouSee afventende og ikke så langt fremme i fodboldstøvlerne som Viasat, der har sparket gang i direkte 3D-sportsudsendelser og blandt andet vil sende Champions League-kampen mellem FCK og Chelsea den 22. februar i det tredimensionelle format.

"Vi vil ikke være first mover, når det gælder sport i 3D. Vi imødeser, hvad Viasat gør. Hvis det bliver efterspurgt af forbrugerne, er det noget, vi må se på," siger Casper Hald, som dermed sparker 3D-sport på YouSee til hjørnespark.

Så indtil videre må kunderne hos YouSee nøjes med 3D-film. Hvis de vel at mærke har anskaffet sig en 3D-fladskærm og ikke er alt for teknikforskrækkede.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere