Artikel top billede

Her kommer sky-versionen af Lotus Symphony

IBM vil også være med fremme i bussen og annoncerer en version af sin Lotus Symphony til brug online.

Orlando: IBM slår følge med Oracle, Google og Microsoft, når selskabet inden længe lancerer en cloud-baseret kontorpakke med tekstbehandling, regneark og så videre. En samling programmer, der befinder sig i skyen, men til mere jordnær brug på kontoret.

Helt sådan udtrykker IBM det ganske vist ikke selv. Når de skal sige det, så bliver selskabet med introduktionen af LotusLive Symphony det oplagte alternativ for de virksomheder, som spejder efter en vej væk fra "costly Microsoft Office desktops..."

Selskabet er ved at udvikle en hosted version af Lotus Symphony, en gratis suite af kontorprogrammer, som baserer sig på open source-koden OpenOffice. Den nye version af Symphony kommer under LotusLive-paraplyen, som omfatter en stribe hostede forretningsapplikationer. Det fortæller Jeff Schick, vicepræsident hos IBM med ansvar for social software.

I sidste halvdel af 2011 skulle onlineversionen af Lotus Symphonys applikationer som for eksempel tektbehandling, regneark og præsentationer være tilgængelige.

Flere om et dokument samtidig

Versionen, der bliver hostet, vil tilbyde en række nye faciliteter omkring det at arbejde sammen online. Eksempelvis kan brugere, som sidder forskellige steder, arbejde på det samme dokument på samme tid. De vil også være i stand til at skrive kommentarer og rette i et aktivt dokument.

"I modsætning til Symphony og den oprindelige LotusLive bliver det nye produkt ikke gratis, men derimod en mulighed inden for IBM's LotusLive service rettet mod erhvervslivet," fortæller Jeff Schick.

Med annonceringen slår IBM som nævnt følge med et hastigt voksende antal leverandører, der leverer disse web-baserede kontorpakker. I december kom Oracle med den første version af sin løsning med navnet Cloud Office - også baseret på OpenOffice.

Microsoft tilbyder brugerne nogle grundlæggende faciliteter gennem sin Office Web Apps-tjeneste og har planer om mere fra den samme online-skuffe.

IBM annoncerede også et nyt værktøj på Lotusphere, der skal forbinde social networking-applikationer med virksomhedens egne applikationer. Social Business Framework er navnet på den annoncering.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere


Sådan styrker du din forsyningskæde gennem digitalisering

I dette webinar bygger CGI's eksperter bro mellem de overordnede, strategiske aspekter af den digitale værdikæde og mere konkret de nye muligheder, Intelligent Order Management til Microsoft Dynamics 365 FO byder på.

09. december 2021 | Læs mere