Se de 10 største sikkerhedsproblemer netop nu

Her kan både du, som er it-chef og du, som er almindelig bruger få et overblik over, hvor du skal holde tungen lige i munden. Se de værste trusler i øjeblikket.

2010 var et år, der bød på enorm opfindsomhed fra de net-kriminelle og over en bred kam var tendensen, at angrebene blev mere udspekulerede, målrettede og avancerede.

Det konkluderer sikkerhedsorganisationen DK-Cert, som netop har udgivet en rapport, der tager temperaturen på sikkerheden i it-Danmark i 2010.

I gennempløjningen af it-sikkerhedsproblemerne har DK-Cert fundet 10 fremherskende tendenser.

De handler blandt andet om, at misbrug ikke længere er forbeholdt Windows-brugere, men rammer på tværs af systemer og platforme, som Mac og Android, og beskyttelses-teknologierne har vanskeligere ved at følge med.

Skyen får tæv
Spam og phishing-mails bliver i stigende grad udfærdiget på dansk og med indhold, som modtageren kan relatere sig til, hvilket tegner et billede af større målrettethed og professionalisme.

Målrettetheden afspejles af Stuxnet-ormen, der indtil nu har tegnet det tvivlsomme højdepunkt for, hvor målrettet og avanceret malware kan være.

Det allestedsnærværende cloud computing får ikke kun opmærksomhed fra virksomhedernes it-chefer. De net-kriminelle har ligeledes lugtet, at skyen er kommet for at blive. I året der gik, var der således angreb på og fra services placeret i skyen.

DK-Cert har udarbejdet en 10-punktsliste med de positive og negative tendenser, der var kendetegnende for 2010, og som vi stadig skal holde øje med i 2011.

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
Disse 10 certificeringer giver den højeste løn: Cloud er helt i top
Det er især cloud-certificeringer, der giver en høj gennemsnitsløn. Det viser en undersøgelse, der samtidig slår fast, at det godt kan betale sig at lade sig certificere. Tjek de 10 certificeringer, der giver mest i løn her.
Computerworld
YouSee lancerer ny streamingtjeneste i Danmark
Efter sommerferien går YouSee i luften med et nyt streamingtilbud til danskerne, der beskrives som et af verdens mest streamende folkefærd.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
God it-sikkerhed kræver hurtige og kontinuerlige opdateringer på tværs af dit it-landskab
Konsekvenserne kan være uoverskuelige, når en it-kriminel får adgang til virksomhedens systemer. Typisk kan tabet af tid, tabet af indtægter og tabet af omdømme gøres op i millioner. I dette whitepaper kan du derfor læse om fordelen ved kontinuerligt at arbejde med it-sikkerhed og sårbarheder – og hvordan du kan sikre hurtige og kontinuerlige opdateringer på tværs af dit it-landskab. Også uden at skulle bruge dagevis på at researche trusler og de relevante opdateringer.