Artikel top billede

Efter generalforsamling: Disse folk bestemmer nu i HP

Hewlett-Packard klar med sin bestyrelse for det næste år.

Computerworld News Service: Hewlett-Packards generalforsamling har genvalgt alle virksomhedens 13 bestyrelsesmedlemmer.

Dermed har generalforsamlingen sat en stopper for den kontrovers, der har omgivet administrerende direktør Leo Apotheker og hans påståede rolle i udnævnelsen af nye bestyrelsesmedlemmer.

Balladen fra Institutional Shareholder Services, som er et rådgivningsfirma for aktionærer, der tidligere på måneden kom med en beskyldning om, at Leo Apotheker har overtrådt interne regler hos HP ved at involvere sig direkte i udvælgelsen af nye bestyrelsesmedlemmer.

Leo Apothekers påståede engagement i sagen er imod HP's egne regler, der fastslår, at processen skal gennemføres af uafhængige bestyrelsesmedlemmer alene. 

HP's generalforsamling springer imidlertid op og falder ned på balladen. Den har genvalgt de nominerede Lawrence Babbio, som har været medlem af bestyrelsen siden 2002, og Sari Baldauf og G. Kennedy Thompson, som begge har været bestyrelsesmedlemmer for virksomheden siden 2006.

ISS rådede aktionærerne til at stemme imod de tre nominerede, eftersom de angiveligt ikke levede op til virksomhedens retningslinjer i forbindelse med udnævnelsen af mulige kandidater til HP's bestyrelse.

Igennem det sidste år er Hewlett-Packards bestyrelse blevet kritiseret i forbindelse med tidligere administrerende direktør Mark Hurds opsigelse over beskyldninger om sexchikane, og for den efterfølgende udnævnelse af Leo Apotheker, der tidligere var administrerende direktør for SAP, som lå i retssag med Oracle på grund af et tidligere SAP-datterselskabs tyveri af intellektuel ejendom.

Efter Mark Hurds opsigelse tilføjede HP fem nye medlemmer til bestyrelsen: Shumeet Banerji, administrerende direktør for Booz & Co.; Gary Reiner, tidligere it-chef for General Electric; Patricia Russo, tidligere administrerende direktør for Alcatel-Lucent; Dominique Senequier, administrerende direktør for AXA Private Equity; og Meg Whitman, som er tidligere president og administrerende direktør for eBay.

HP har tidligere sagt, at ISS fejltolker processen i forbindelse med udnævnelsen af bestyrelsesmedlemmer.

Oversat af Marie Dyekjær Eriksen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere