Fladskærm på 152 tommer viser ultra HD

Hvis du ikke kan få din fladskærm vild nok, så skal du kigge nærmere på Panasonics gigantiske plasma-tv på 152 tommer. Det har en opløsning, der gør grin med almindelig HD.

MÜNCHEN: Hvis du synes, et tv på 60 tommer er stort, så vent til du har set Panasonics model på 152 tommer.

Det fylder hurtigt hele væggen i din stue, og måske er der slet ikke nok plads i højden til den monsterstore fladskærm.

Du skal nok også regne med at fjerne en del af husets ydermure, hvis du vil have krabaten indenfor.

Det gigantiske tv blev udstillet på elektronikmessen CES i begyndelsen af januar, og vi fik set fjernsynet i aktion for nylig under en fremvisning for pressen i München.

Størrelsen er intet mindre end imponerende, selv om Panasonic tidligere har produceret kæmpestore tv. Vi har blandt andet set et monster på 150 tommer og et på 103 tommer

Derfor har Panasonic også været nødsaget til at gøre noget ekstra for at skaffe opmærksomhed omkring den nuværende 152 tommer model - og det er lykkedes.

For fjernsynet er udstyret med en opløsning på intet mindre end 4.096 gange 2.160 pixels, og det svarer til fire gange full HD-opløsning.

Da der ikke rigtig findes noget videomateriale i denne vanvittig høje opløsning, har Panasonic været nødt til at producere nogle små klip selv, som blev fremvist på den store skærm. Især detaljegraden var flot, og selv små ting stod funklende klart.

Et videoklip - optaget fra helikopter - viste et bjerg beklædt med sne, og selv om de var bittesmå i billedet, var det muligt at se tre bjergbestigere bevæge sig frem gennem snemasserne.

Du skal ikke regne med at se fjernsynet ude i butikkerne, selv om Panasonic selv hævder, at det er parat til masseproduktion.

Ordren til at trykke på knappen, der sætter samlebåndet i sving, er nemlig ikke blevet givet , og du vil alligevel ikke få fuldt udbytte af skærmen, da du formentlig ikke er i stand til at opspore videoindhold i opløsningen 4.096 gange 2.160 pixels.

På den anden side slipper du også for at skulle ommøblere din stue og ringe til de lokale håndværkere for at få banket ydermuren til hus ned.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere