Artikel top billede

Sådan fungerer Amazons gratis cloud-storage

Amazon giver alle kunder fem gigabyte gratis online storage og mulighed for at afspille ens egen musik fra en webbrowser eller app.

Læs også:
Amazon vil lade dig gemme film og musik online

Fem gigabyte gratis opbevaringsplads på nettet og muligheden for at opgradere til op til 1.000 gigabyte.

Det er de mest interessante features ved Amazons nye cloud-tiltag, Amazon Cloud Drive.

Tjenesten tilbydes gratis til alle Amazon-kunder. Den kører i en browser, så man kan uploade og tilgå musik, dokumenter, billeder og film fra en hvilken som helst computer.


Amazon Cloud Drive (klik på billedet for at se det i stor størrelse).

Computerworld skrev allerede i går om rygterne om den nye cloud-løsning fra Amazon, og nu har den officielle lancering altså fundet sted.

Automatisk backup af musik

Mens de fem gigabyte storage nu er tilgængelige i alle lande, så er det indtil videre kun de amerikanske kunder, der har mulighed for at opgradere.

Det er ærgerligt, for det eneste, der skal til for at opgradere til 20 gigabyte, er at man køber et album til download hos Amazon.

På samme måde er det et interessant koncept, at musik købt på Amazon.com ikke trækker fra i ens tilgængelige storage.

Hvis man køber sin musik på Amazon, kan man vælge, at filerne samtidig med købet automatisk skal gemmes online. Dette gælder dog indtil videre også kun for amerikanske brugere.

"Hver enkelt fil gemmes i Amazon Simple Storage Service (S3); den samme skalerbare, pålidelige, hurtige, data storage-infrastruktur, som Amazon anvender til at køre sit eget globale netværk af websider," lyder det på selskabets side om den nye tjeneste.

Alt sammen nytter dog ikke meget, så længe mulighederne ikke eksisterer i Danmark. Fem gigabyte er ikke ret meget, når det kommer til opbevaring af musikfiler.


Brugergrænsefladen er enkel og overskuelig (klik på billedet for at se det i stor størrelse).

Sammen med Amazon Cloud Drive kommer også flere interessante tjenester. Det er en en musik-afspiller, der kan tilgås fra en hvilken som helst browser, så man kan afspille den gemte musik.

Der er også blevet udviklet en Android-app, så man kan afspille musikken fra de smartphones og tablet-pc'er, der kører Googles styresystem.

Musikafspilleren understøtter MP3 og AAC, og sangene uploades i samme bitrate som originalerne.

Den hurtige dom

Umiddelbart fungerer Amazons cloud-tjeneste efter hensigten. Brugergrænsefladen er enkel og overskuelig, og konceptet med automatisk backup af musik, der købes på Amazon, er fremragende tænkt.


Umiddelbart brude det gå hurtigere at uploade filer (klik på billedet for at se det i stor størrelse).

Det er naturligvis uheldigt, at muligheden for at opgradere storage-kapaciteten kun gælder for amerikanerne, men hvis det går, som det plejer med Amazon, så vil tjenesten inde længe også findes i fuld udstrækning uden for USA.

Endelig virkede upload af billeder, film og lydfiler ikke overbevisende hurtigt på Computerworlds netforbindelse, selvom der her i huset ellers er en gigabit både op og ned.

Alt i alt tilbyder Amazon Cloud Drive nu det samme som de fleste andre online-backup-tjenester. Er man allerede kunde hos selskabet, kan man anvende sit allerede eksisterende login, hvilket er smart.

Potentialet er imidlertid langt større, end det man som dansker får med den nuværende løsning. Når Amazon får taget sig sammen til at levere den samme løsning til alle lande, lover det derfor rigtig godt. 
 
Læs også:
Amazon vil lade dig gemme film og musik online
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
GDPR: De bedste værktøjer til forankring og automatisering

GDPR er forlængst blevet en del af hverdagen i alle organisationer, og vi kan ikke komme uden om, at det koster dyrt at negligere vigtigheden af det. Det kan være en stor mundfuld at skulle holde styr på regler, håndtering og vedligeholdelse. Derfor sætter vi fokus på forankring og automatisering på denne konference.

02. december 2021 | Læs mere


Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere