Her er Danmarks dygtigste it-chefer

Arbejdet med at finde Danmarks dygtigste it-chef er i fuld gang. Feltet er nu snævret ind til fem, der kæmper om titlen Årets CIO 2011. Se dem her.

Der er godt to måneder, til Årets CIO 2011 bliver kåret på Nimb i København. Men allerede nu er feltet snævret ind til fem personer.
 
Ordet personer er på sin plads, da der blandt de nominerede for første gang i konkurrencens historie er en kvinde med i kampen om at blive Årets CIO. Flere af de faste pladser i juryen har også skiftet indehaver.
 
Fokus på it-chefen
Fokus på it-chefen som leder - ikke bare leder af it-drift og udvikling, men også som personaleleder, forandringsagent og sparringspartner for resten af virksomheden eller organisationens ledelse - har har været formålet med konkurrencen, siden Computerworld, IDC og SAS Institute sammen med Dansk IT kårede Årets CIO første gang i 2006.
 
Som de øvrige år har det været muligt for både chefer, medarbejdere og it-cheferne selv at indstille kandidater. De indstillede kandidater har så skullet udfylde et spørgeskema med en lang række detaljerede spørgsmål i kategorierne strategisk ledelse/digital forvaltning, it-ledelse med et konkret eksempel på opnåede resultater i forbindelse med it-projekter eller indgåelse af kontrakter samt personaleledelse.
 
Kandidaterne er derefter blevet vurderet af juryen. Og nu kan de fem nominerede til titlen Årets CIO 2011 så præsenteres:
 

Thomas Okke Frahm, IT-Director Maersk Line


Per Palmkvist, CIO i JP/Politikens Hus A/S.


Annette Madsen, it-chef i Fødevarestyrelsen.


Per Kjersgaard Rasmussen, CIO i ATP.


Torben Bonde, CIO i Vestas.
 
I de næste to måneder tager jurymedlemmerne to og to på besøg hos de nominerede. Her mødes juryen både med kandidaten, kandidatens chef og medarbejder eller kunder, som kan beskrive samarbejdet med it-chefen.
 
Processen kulminerer ved kåringen af årets CIO den 16. juni 2011 på Nimb - Rotunden midt i København. Her vil der ud over kåringen også være flere indlæg om innovation og it-ledelse på topniveau.
 
Juryen
Et par af de faste pladser i juryen er blevet besat af nye folk i 2011. Arkitekten bag den oprindelige konkurrence, Per Andersen forlod jobbet som direktør for analysehuset IDC ved årsskiftet. Hans afløser, Bianca Bruhn, har i stedet sat sig for bordenden som leder af juryen.
 
Interesseorganisationen Dansk IT har også en plads i juryen, som de seneste år har været varetaget af vicedirektør i Danske Bank Peter Schleidt. I år har Niels Molzen, der er CIO hos Danisco, overtaget jobbet.
 
Ud over de to har juryen fire medlemmer. Det er de to ledelseseksperter, professor Pernille Kræmmegaard fra Aalborg Universitet og bestyrelsesformand Jens Erik Christensen fra SPEAS, CIO Michael Moesgaard fra DONG Energy (Årets CIO 2010) samt forfatteren af denne artikel, redaktør Jan Horsager, Computerworld.

I første udgave af artiklen fik vi desværre placeret Thomas Okke Frahm i en forkert virksomhed. Han er ikke it-direktør hos Maersk Drilling, Maersk FPSO's, Maersk LNG, Maersk Supply Service men IT-Director Maersk Line.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Nye muligheder for lynhurtig planning optimization i Dynamics 365 SCM

Hurtigere omstilling i virksomhedens supply chain er blevet et must og med de nye muligheder for lynhurtig planning optimization i Dynamics 365 SCM får du en fleksibel og skalerbar MRP-motor.

20. januar 2021 | Læs mere


Digital Vækst 2021

Vi ved, at fremtidens vindervirksomheder er digitale. På konferencen undersøger vi de tre vigtigste aspekter i den digitale transformation: Forretningsmodellerne, de menneskelige og organisatoriske faktorer samt valget af teknologier. I tre Digitale Dilemmaer giver vi en række digitale frontløbere fem minutter hver til at levere deres bedste guldkorn, og herefter åbner vi for spørgsmål fra salen – også digitalt. Diskussionen modereres af chefredaktør på Computerworld, Lars Jacobsen.

21. januar 2021 | Læs mere


Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Premium
Fremtiden har aldrig set mere usikker ud for Intel: Her er det, der kan redde – og dødsdømme chip-kæmpen
Computerviews: Intels nyslåede topchef Pat Gelsinger står overfor en stribe rigtig svære beslutninger. Hvis han ikke træder varsomt, vil chip-giganten sandsynligvis sygne hen.
Computerworld
Akut mangel på chip tvinger verdens største bil-producenter til at drosle ned for produktionen af biler
Flere af verdens største bil-producenter er tvunget til at drosle ned for produktionen på grund af mangel på chip, som de ikke kan få leveret.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Microsoft i kæmpe dansk satsning - åbner tre store datacentre i Danmark
Microsoft lancerer kæmpe satsning fra hovedkvarteret i Lyngby. Selskabet åbner tre store bæredygtige datacentre på Sjælland.
White paper
Cisco Umbrella: Sådan udvikler truslerne sig netop nu
Hver eneste dag håndterer de mere end 30 datacentre under Cisco Umbrella mere end 240 milliarder forespørgsler fra 190 lande. Det giver sikkerhedseksperter hos Cisco Talos et enestående datagrundlag for at kortlægge, hvordan cybertrusselsbilledet udvikler sig. I dette whitepaper kan du læse, hvordan trusselsbilledet har udviklet sig hen over 2020. Men – endnu vigtigere – om, hvordan din organisation bedst forbereder sig på at håndtere truslerne i tiden der kommer.