Per Kjersgaard Rasmussen mener ikke, at han er nomineret til Årets CIO 2011. "Det er hele it-afdelingen i ATP, der er nomineret," siger han. Foto: Sine Fiig

ATP's udfordring: It skal være motoren i alting

Årets CIO: Per Kjersgaard Rasmussen, CIO i ATP, forlanger ærlig snak af sine omgivelser, for det forlanger han også af sig selv. Næste store udfordring bliver at overtage Udbetaling Danmark.

Årets CIO: Kandidat til Årets CIO, Per Kjersgaard Rasmussen, er leder af ATP's 214 m/k store it-afdeling.

Han mener selv, at han som leder bruger sin fodboldtræner-erfaring på sine omgivelser i det store pensionsselskab.

Han har nemlig tre sønner, som alle spiller fodbold, og Per Kjersgaard Rasmussen træner et af drengenes hold i sin fritid.

"I fodboldens verden er jeg afhængig af spillerne på banen, og det er det samme på min arbejdsplads. Som person er jeg meget åben, jeg kan godt lide diskussionen - ikke i al evighed, men jeg vil gerne siges imod, for ellers kommer der ikke noget nyt på bordet."

"Jeg er ikke videre formel, og jeg har ikke noget imod at få nogle ting i hovedet. Jeg vil bare ikke have dem i ryggen. Sådan prøver jeg også selv at være overfor andre. Hvis noget ikke fungerer, går jeg ikke og venter til næste møde, så tager jeg fat i det med det samme," siger Per Kjersgaard Rasmussen.

Han mener ikke, at han er nomineret til Årets CIO.

"Det er hele it-afdelingen i ATP, der er nomineret. Vi har været i gennem en rejse, hvor vi er gået fra at være leverandører til virksomheden til at være forretningspartner. Det er grunden til, at jeg er nomineret," siger han, og opfatter i øvrigt den bedrift som sin gennem tiden største professionelle succes.

Broen mellem it og forretning
ATP-CIO'ens vigtigste opgave er at bygge bro mellem forretning og it - og holde broen intakt hele tiden.
Det går bedre og bedre med det projekt, siger han.

"Vi har været på en lang rejse. Da jeg kom hertil for seks år siden, var samarbejdet mellem it og forretningen ikke optimalt. Det kan der være mange gode forklaringer på, men vi er i dag lykkes med at skabe et både formelt og uformelt samarbejde mellem it og forretning. Det er ikke længere er Dem og Os."

Da han kom til ATP, oplevede han, at det for it-afdelingen i høj grad var et spørgsmål om at levere varen.

"Det er også svært at få taletid, hvis det basale ikke virker, så det fokuserede vi på først. Da det begyndte at virke, så kunne vi begynde at tale om fremtiden. Hvor der tidligere var en strategi for forretningen og en strategi for it-afdelingen, har vi i dag en koncern it-strategi, der går ud på hele tiden at klarlægge, hvordan vi anvender it til at understøtte de forretningsmæssige mål," siger Per Kjersgaard Rasmussen.

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere


Sandheden om Schrems II – erhvervslivets nye Cuba-krise

Konsekvenserne af Schrems II kan meget vel gå hen og blive en af de største udfordringer for danske virksomheder i 2021. Så tjek ind på denne onlinebriefing, hvor den hemmelige Schrems II gæst, ComplyCloud og Datatilsynet giver dig indsigt i, hvad dommen i virkeligheden handler om, og hvilke menneskelige hensyn der ligger bag.

29. januar 2021 | Læs mere


Premium
Test: Kæmpestort gaming-headset er perfekt til dine lange Teams-møder - men har også nogle besværligheder
Længe før vi andre blev slået hjem til hjemmekontorets endeløse webmøder har gamerne gennemskuet behovet for komfortabelt grej. Så vi tog danske EPOS top gamingheadset med på arbejde. Læs testen her.
Computerworld
Biden sender skjult besked til kode-folket: "Hvis du læser dette, har vi brug for din hjælp”
En stående invitation er blevet opdaget i kildekoden på Det Hvide Hus' hjemmeside. Men den er kun til de eksperter, der selv kan finde den.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
White paper
Digital transformation tvinger organisationer til at nå deres digitale mål på nye måder
Allerede for to år siden hævdede nordiske virksomheder, at virksomhedernes konkurrenceevne og sågar overlevelse var afhængig af en vellykket digitalisering. De var klar, fulde af håb og på vej mod det digitale paradis. Hvordan gik det så? Hvor er de nu? For at finde ud af det, interviewede DigiPlex og Norstat 377 forretningsledere og IT-beslutningstagere fra organisationer fordelt over hele Danmark, Sverige og Norge om deres digitaliseringsfremskridt, om hvordan de har håndteret pandemien, og om hvordan IT understøtter eller står i vejen for indfrielsen af deres bæredygtighedsmål. DigiPlex kan nu dele en rapport med resultaterne fra undersøgelsen samt tanker om, hvordan man håndterer dem. De deler også nogle nyttige tips til, hvordan man skaber en pålidelig infrastruktur, der kan tilskynde til og understøtte ambitioner i den digitale økonomi. Læs mere i rapporten Nordic Data Center Trends 2020: Riding out the Storm.