It-ledelse er som en tenniskamp med 10 modstandere

Computerworld besøger Årets CIO, Torben Bonde fra Vestas. Han er en cool it-leder med overraskende facetter og daglig hang til tennis og heavyrock.

Læs første afsnit her:
Årets CIO 2011 - Den sindige CIO hos Vestas


Torben Bonde er CIO i vindmøllegiganten Vestas. Han er også Årets CIO, og Computerworld besøgte den nykårede it-leder i hans rette element i Vestas-hovedsædet i Randers.

Erfaring har Torben Bonde samlet meget af, siden han for 13 år siden startede som it-chef i vindmøllevirksomheden NEG Micon, der blev overtaget af Vestas i 2004.

På kort tid er Vestas' it-organisation vokset til 700 medarbejdere.

At lede en organisation, der er vokset så kraftigt som hans, kræver, at han udvikler sig sammen med den. Det har ændret hans rolle meget, siger han.

"Det er lidt fortærsket, men du har management og leadership, hvor management er daglig administration og fokus på, hvad vi gør her og nu, mens leadership er mere fremadpegende. Her handler det om at finde de rette folk. Jeg er i dag drevet over i leadership-rollen, hvor det meget vigtigt, at jeg har de rigtige managere. Jeg skal vide, hvad de kan, og hvad de ikke kan."

En virksomheds modenhed og en leders modenhed skal følge hinanden parallelt, mener han.

"Hvis du udstikker en strategi, skal du også selv være i stand til at mestre den. Du skal selv udvikle dig sammen med den. Hvis jeg bare var fortsat med mine oprindelige projektlederværktøjer, havde jeg ikke fået den succes med det, jeg har i dag."

Danmarks største computer
Frokostens halve time er gået. Det er utaknemligt at have besøg af journalister, der ligesom alle andre i hans omgivelser kræver hans tid. Men Torben Bonde har formået at spise og tale samtidig.

"Du skal lige se mit kontor," siger han og viser vej gennem det enorme it-center, der holder til i en gammel produktionshal.

"Der bagved er vores servere, og vi har lige købt Danmarks største computer," peger han.

På vejen gennem de smalle gange fortæller han, at han bruger tid sammen med andre CIO'er fra meget store internationale virksomheder. Blandt andet en CIO i et indisk firma i London, der har 6.000 it-folk, og en it-leder for et stort stålselskab i Luxemburg.

"Jeg prøver at finde folk, der både kemimæssigt og professionelt kan udvikle mig. De sidder i stillinger, som jeg hen ad vejen godt selv kunne tænke mig. Jeg har en drøm om at komme ud og arbejde internationalt," slår han fast.

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere


Sandheden om Schrems II – erhvervslivets nye Cuba-krise

Konsekvenserne af Schrems II kan meget vel gå hen og blive en af de største udfordringer for danske virksomheder i 2021. Så tjek ind på denne onlinebriefing, hvor den hemmelige Schrems II gæst, ComplyCloud og Datatilsynet giver dig indsigt i, hvad dommen i virkeligheden handler om, og hvilke menneskelige hensyn der ligger bag.

29. januar 2021 | Læs mere


Premium
Test: Kæmpestort gaming-headset er perfekt til dine lange Teams-møder - men har også nogle besværligheder
Længe før vi andre blev slået hjem til hjemmekontorets endeløse webmøder har gamerne gennemskuet behovet for komfortabelt grej. Så vi tog danske EPOS top gamingheadset med på arbejde. Læs testen her.
Computerworld
Biden sender skjult besked til kode-folket: "Hvis du læser dette, har vi brug for din hjælp”
En stående invitation er blevet opdaget i kildekoden på Det Hvide Hus' hjemmeside. Men den er kun til de eksperter, der selv kan finde den.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
White paper
Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi
Evnen til at tilpasse sig en verden i konstant forandring bliver afgørende for virksomhedens mulighed for at vækste i fremtiden. Ét af de finansielle håndtag du kan skrue på, er en hel eller delvis outsourcing af it-driften. I e-bogen ”Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi” får du viden om, hvordan din virksomhed kan bruge tilpasningsøkonomi til at håndtere fremtidens krav til it. Vi spørger blandt andet: - Kan din virksomhed skalere og tilpasse sin digitale kapacitet og økonomi? - Har dine kunder tillid til, at du har de skarpeste it-løsninger? - Ville I kunne styrke forretningen ved at give jeres it mere fokus? - Kan I få øget funktionalitet til samme pris? Vi fokuserer på risiko, økonomi, fokus og valg af it-partner, som er fire opmærksomhedspunkter du skal have styr på for at lykkes med at tilpasse virksomheden til at modstå forandringerne i verden.