"Kunne man stave til edb, blev man ansat," siger Per Palmkvist om dengang, da mængden af
it-ekspertise ikke var overvældende. Det var først i 80'erne. Foto: Torben Klint

JP/Politikens Hus: Her er it-chefens største udfordring

Årets CIO: It-afdelingerne vil være under stort pres i de kommende år. It-direktør i JP/Politikens Hus, Per Palmkvist, der er nomineret til Årets CIO 2011, har fundet en kurs gennem forandringerne.

Årets CIO: En af de nominerede til Årets CIO er it-direktør Per Palmkvist fra JP/Politikens Hus.

Han er både biolog og it-uddannet, men ville oprindelig arbejde med miljø og 'god kemi'.

På grund af sin kemiske kunnen fik han det perfekte studiejob i Arbejdstilsynet, hvor mængden af it-ekspertise ikke var overvældende dengang.

"Kunne man stave til edb, så blev man ansat," fortæller han.

"Det var rigtig sjovt og meget lærerigt. Jeg kom hele vejen rundt om processtyring, videreuddannelse, drift, brugeruddannelse - total 'hands on'," siger Per Palmkvist, der husker årene i Arbejdstilsynet som en "super måde at blive klog på it".

Et nørdet fag
Palmkvist læste på RUC og blev cand.mag. i 'computer science and biology' i 1987 - i god tid før internettet erobrede verden. Faktisk skulle der hulkort til at eksekvere hans første program.
 
"Datalogi var et rigtig nørdet fag dengang," erindrer it-direktøren, som også nåede at arbejde i Datacentralen, mens han læste.

Du har haft en del forskellige job. Har du haft en karriereplan, eller har tilfældighederne rådet?

"Jeg har haft en del forskellige job, ja, men jeg har været længe de steder, hvor jeg har været. Mit karriereforløb har ikke været planlagt. Når der er dukket en chance op, så har jeg taget den og er hoppet ud i det."

DC var tryg og dejlig
Hos Datacentralen var der trygt og dejligt. Palmkvist var blevet chefkonsulent og kunne været blevet der, men tilfældigvis så han en annonce for en stilling, hvor konsulenthuset Fischer & Lorenz søgte en medarbejder.

"Årene hos Fischer & Lorenz har bragt mig rundt til mange forskellige virksomheder og lande, og det har været rigtig sjovt, men når du har været konsulent længe nok, så får du lyst til også at være på arbejdspladsen, når projektet er gennemført, og det er du ikke som konsulent."

Så spurgte Krak en dag, om ikke Palmkvist ville arbejde der, og også den stilling viste sig at sidde lige i skabet. På det tidspunkt flyttede Krak alt fra papir til elektronisk format, og Palmkvist havde flere kasketter på.

Han fik til at begynde med ansvaret for webbureauet, og det var lige efter, at den herostratisk berømte dotcom-boble brast, så der var fart på.

Faktisk gik det så stærkt dengang, at en af Kraks konkurrenter, et bureau ved navn Kamikaze, gik ned, fordi "de ikke kunne fyre folk hurtigt nok".

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Nye muligheder for lynhurtig planning optimization i Dynamics 365 SCM

Hurtigere omstilling i virksomhedens supply chain er blevet et must og med de nye muligheder for lynhurtig planning optimization i Dynamics 365 SCM får du en fleksibel og skalerbar MRP-motor.

20. januar 2021 | Læs mere


Digital Vækst 2021

Vi ved, at fremtidens vindervirksomheder er digitale. På konferencen undersøger vi de tre vigtigste aspekter i den digitale transformation: Forretningsmodellerne, de menneskelige og organisatoriske faktorer samt valget af teknologier. I tre Digitale Dilemmaer giver vi en række digitale frontløbere fem minutter hver til at levere deres bedste guldkorn, og herefter åbner vi for spørgsmål fra salen – også digitalt. Diskussionen modereres af chefredaktør på Computerworld, Lars Jacobsen.

21. januar 2021 | Læs mere


Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Premium
Fremtiden har aldrig set mere usikker ud for Intel: Her er det, der kan redde – og dødsdømme chip-kæmpen
Computerviews: Intels nyslåede topchef Pat Gelsinger står overfor en stribe rigtig svære beslutninger. Hvis han ikke træder varsomt, vil chip-giganten sandsynligvis sygne hen.
Computerworld
Akut mangel på chip tvinger verdens største bil-producenter til at drosle ned for produktionen af biler
Flere af verdens største bil-producenter er tvunget til at drosle ned for produktionen på grund af mangel på chip, som de ikke kan få leveret.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Microsoft i kæmpe dansk satsning - åbner tre store datacentre i Danmark
Microsoft lancerer kæmpe satsning fra hovedkvarteret i Lyngby. Selskabet åbner tre store bæredygtige datacentre på Sjælland.
White paper
Sådan øger du medarbejdertilfredshed og produktivitet
En af de mest effektive måder at øge medarbejdernes produktivitet og tilfredshed med arbejdspladsen er ved at give frit valg mellem Windows eller Mac, når der skal vælges arbejdscomputer. Samtidig mindskes presset på supporten, mens sikkerhedsniveauet højnes. Med en client-as-a-service aftale kan du lade medarbejderne selv træffe valget, men uden at uden at det behøver at være udfordrende eller ressourcekrævende for virksomheden. Eksempelvis kan du lade partneren håndtere alt fra finansiering, leverance, klargøring og implementering til support og lifecycle-management. Læs mere i denne hvidbog.