Han er både biolog og it-uddannet, men ville oprindelig arbejde med miljø og 'god kemi'.
På grund af sin kemiske kunnen fik han det perfekte studiejob i Arbejdstilsynet, hvor mængden af it-ekspertise ikke var overvældende dengang.
"Kunne man stave til edb, så blev man ansat," fortæller han.
"Det var rigtig sjovt og meget lærerigt. Jeg kom hele vejen rundt om processtyring, videreuddannelse, drift, brugeruddannelse - total 'hands on'," siger Per Palmkvist, der husker årene i Arbejdstilsynet som en "super måde at blive klog på it".
Et nørdet fag
Palmkvist læste på RUC og blev cand.mag. i 'computer science and biology' i 1987 - i god tid før internettet erobrede verden. Faktisk skulle der hulkort til at eksekvere hans første program.
"Datalogi var et rigtig nørdet fag dengang," erindrer it-direktøren, som også nåede at arbejde i Datacentralen, mens han læste.
Du har haft en del forskellige job. Har du haft en karriereplan, eller har tilfældighederne rådet?
"Jeg har haft en del forskellige job, ja, men jeg har været længe de steder, hvor jeg har været. Mit karriereforløb har ikke været planlagt. Når der er dukket en chance op, så har jeg taget den og er hoppet ud i det."
DC var tryg og dejlig
Hos Datacentralen var der trygt og dejligt. Palmkvist var blevet chefkonsulent og kunne været blevet der, men tilfældigvis så han en annonce for en stilling, hvor konsulenthuset Fischer & Lorenz søgte en medarbejder.
"Årene hos Fischer & Lorenz har bragt mig rundt til mange forskellige virksomheder og lande, og det har været rigtig sjovt, men når du har været konsulent længe nok, så får du lyst til også at være på arbejdspladsen, når projektet er gennemført, og det er du ikke som konsulent."
Så spurgte Krak en dag, om ikke Palmkvist ville arbejde der, og også den stilling viste sig at sidde lige i skabet. På det tidspunkt flyttede Krak alt fra papir til elektronisk format, og Palmkvist havde flere kasketter på.
Han fik til at begynde med ansvaret for webbureauet, og det var lige efter, at den herostratisk berømte dotcom-boble brast, så der var fart på.
Faktisk gik det så stærkt dengang, at en af Kraks konkurrenter, et bureau ved navn Kamikaze, gik ned, fordi "de ikke kunne fyre folk hurtigt nok".
Artiklen fortsætter på næste side...