Artikel top billede

Her er dommen over Samsungs Macbook Air-rival

Samsungs Series 9 slår Apples Macbook Air på specifikationerne og matcher den på det slanke design. Alligevel er der et klart minus.

Se galleri: Her er fem ultrabærbare til din taske

Samsung vakte en del opmærksomhed med den ultra-slanke Series 9 på dette års CES i Las Vegas.

Samsung-produktet ses af mange som en klar konkurrent til Apples Macbook Air hvad angår æstetik.

Computeren er indkapslet af materialet duralumin, der efter sigende er endnu stærkere end aluminium, som Macbook Air er bygget af.

Det har gjort det muligt, at gøre Samsungs Series 9 så slank, at den kun er 1,73 centimeter det tykkeste sted. Samtidig er vægten holdt nede på blot 1,31 kilo.

Det imponerende er, at hardware-specifikationerne stadig er glimrende - og bedre end i Apples tilsvarende 13-tommer model.

Samsung Series 9 har i standard-udgaven en Intel Core i5 2537M processor, 128 gigabyte SSD-drev og fire gigabyte hukommelse. Ligesom Macbook Air har Series 9 et minimum af porte og intet DVD-drev.

Her er dommen

Mens maskinen endnu ikke er kommet til Danmark, så har flere af de internationale it-medier nu haft den til test.

Engadget bringer en længere artikel, hvor Samsungs produkt blandt andet kaldes en af de "mest opsigsvækkende laptops, vi nogensinde har set."

"I modsætning til Dell Adamo og Sony Vaio X, der begge forsøgte at ligne Apples Macbook Air lidt for meget, så er Series 9's mørke skal og de skarpe kanter med til at give den et seriøst distanceret udseende."

Engadget hæfter sig blandt andet ved byggematerialet, der "føles sindssygt solidt". Tech-mediet bemærker dog, at undersiden føles noget plastik-agtig.

Touch-pad'en betegnes som den hidtil bedste på en Windows-computer. Skærmen får også topkarakter for både en høj opløsning og en fantastisk lysstyrke.

Batteriet holder i Engadgets test kun fire timer og tyve minutter, mens Samsung i specifikationerne taler om op til syv timer.

Samme minus bemærker Wall Street Journals Walt Mossberg i sin anmeldelse af Series 9.

"Den største forskel, jeg oplevede, var batteritiden. Begge virksomheder (Samsung og Apple, red.) hævder, at deres bærbare kan holde op til syv timer på en opladning. Men min test viser, at Samsung ikke lever op til det, mens Apple lever op til det eller overgår det."

"Min dom er, at det er en solid, smuk, hurtig bærbar, der giver Windows-brugere et godt alternativ til Macbook Air. Den slår Air på nogle områder, halter bagefter på andre, men alt i alt fandt jeg, at Series 9 var meget tilfredsstillende at bruge," skriver Walt Mossberg.

Hos PC Magazine er det stort set de samme plusser og minusser, der fremhæves ved Series 9. Maskinen får fire ud af fem i den endelige dom og betegnes som "meget god".

Derfor når den ikke helt til tops

En ting trækker dog ned hos alle tre anmeldere: Prisen.

Den amerikanske pris på Series 9 starter ved 1.649 dollars - i Danmark forventes den at blive omkring 12.000 kroner, har flere medier tidligere skrevet.

Til sammenligning koster Macbook Air 13 9.999 kroner i standard-udgaven i Danmark. I USA er prisen 1.299 dollars.

Se galleri: Her er fem ultrabærbare til din taske




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere