Artikel top billede

Økonomi-kunder har overvundet skrækken for skyen

Efter mange år med netbanker er kunderne ikke længere nervøse for at bruge cloud-baserede økonomisystemer, fortæller dansk softwarehus, som får 60-70 nye online-kunder hver dag.

Kunderne strømmer til hos danske e-conomic, der tilbyder online regnskabsstyring til små og mellemstore virksomheder.

"Vi får cirka 60-70 nye kunder om dagen og forventer en endnu større vækst i de kommende år," siger Torben Frigaard Rasmussen, administrerende direktør for e-conomic, som i marts måned rundede 34.000 kunder.

De mange nye kunder sikrer e-conomic en beskeden fremgang på bundlinjen såvel før som efter skat.

"Vi er vokset 26-27 procent siden sidste år og nåede 3,1 millioner på bunden. Set i lyset af, at 2010 stadig er på bagkant af krisen, så er vi godt tilfredse med det resultat. Oven i har vi klart mærket de rekordmange konkurser, som har plaget vores kernekunder blandt de små og mellemstore virksomheder," siger Torben Frigaard Rasmussen.

Vi voksne er ikke længere bange

Afgørende for e-conomics fortsatte vækst er det faktum, at mange kunders tidligere frygt for at benytte programmer, som de ikke aner, hvor befinder sig, er dampet af.

I dag betyder det ikke så meget, om ens applikationer kører på en server nede i kælderen eller på en ditto i skyen.

Efter mange år med internetbanker er de fleste mennesker ikke længere særligt bekymrede for en cloud-baseret løsning til for eksempel regnskaberne.

"Specielt i Norden er der en pæn bevægelse i markedet i retning af, at når folk skifter regnskabssystem, så kigger de efter billigere og bedre måder at gøre det på og ikke så meget på, hvor løsningen kører," siger Torben Frigaard Rasmussen.

Derudover er der ifølge direktøren også en "mærkbar økonomisk" gevinst ved ikke at skulle have fagfolk til at installere og supportere løsningen.

Lille økonomisk fremgang

Også e-conomic mærker en økonomisk gevinst i form af vækst. I 2010 landede omsætningen på 53 millioner kroner mod 42 millioner kroner året før. Det resulterer i et plus på bundlinjen på 3,1 millioner kroner, hvilket er en lille fremgang set i forhold til året før.

Den kraftige vækst af kunder fortsætter med Danmark som lokomotiv, men administrerende direktør Torben Frigaard Rasmussen forventer, at de udenlandske markeder kommer endnu mere op i fart, hvilket frem mod 2013 skal resultere i 100.000 kunder.

Android er sidste nyt

Sidste nyt fra e-conomic er, at små og mellemstore virksomheder nu kan hælde hele regnskabssystemet ned i en hvilken som helst Android-baseret smartphone og derfra håndtere fakturering, bogføring og få adgang til nøgletal.

Med Android-lanceringen følger et scanningsmodul, hvor man med et enkelt klik på mobilkameraet scanner et bilag eller en faktura direkte ind i regnskabs-programmet. 10.000 kunder anvender allerede e-conomics iPhone-applikation, som e-conomic lancerede for et halvt år siden.

"IPhone-applikationen er en succes, og vi har mærket et pres fra de af vores kunder, som bruger Android-mobiltelefoner, hvilket cirka halvdelen gør. Nu kan virksomheder med Android-mobiltelefoner også oprette kunder, fakturere, bogføre og danne sig et komplet overblik over forretningens nøgletal, mens man er på farten," udtaler Torben Frigaard Rasmussen.

Ambitionen om at nå 100.000 kunder i 2013 skal realiseres ved hjælp af en effektiv ekspansion i udlandet. E-conomic er nu til stede på flere udenlandske markeder - blandt andre Sverige, Norge, Spanien, Frankrig, Tyskland og Polen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere