Artikel top billede

Larry Page fortsætter Googles hårde kurs i Kina

Udskiftningen af Eric Schmidt med Larry Page vil ikke betyde forandringer i Googles håndtering af Kina.

Computerworld News Service: Googles holdning til at gøre forretning i Kina vil ikke forandre sig i forbindelse med Google-stifter Larry Pages overtagelse af Eric Schmidts rolle som virksomhedens administrerende direktør.

Det siger John Liu, som er Googles chef for salg og forretninger i kinesisk-talende lande.

Under en tale ved et seminar i Beijing sagde John Liu "Jeg forventer ingen forandringer," da han blev spurgt til, hvordan det nye lederskab ville påvirke Google i Kina, fortæller MarketWatch.

John Liu tilføjede, at han er "meget optimistisk" omkring forretningsvæksten i Kina.

Dan Olds, som er analytiker hos Gabriel Consulting Group, vurderer, at det klogeste for Google vil være at holde kursen i forholdet til Kina.

"Det kommer ikke som nogen overraskelse for mig, eftersom jeg tror, at Page og medgrundlæggeren Sergey Brin har været stærkt involverede i at forme Googles Kina-politik hele vejen igennem," tilføjer han.

"Jeg tror også, at deres holdning er den rigtige. De kan ikke tillade et land - lige meget hvor lukrativ muligheden er - at diktere deres forretning. Og når landet rent faktisk forsøger at skade virksomheden ved hjælp af stats-sponsoreret hacking? Det er langt over grænsen efter min mening," siger Dan Olds.

I begyndelsen af sidste år besluttede Google at konfrontere et af verdens mest magtfulde lande.

Først truede Google med at standse alle operationer i Kina, efter det i januar 2010 kom frem, at et angreb styret fra Kina var målrettet Gmail-konti tilhørende kinesiske menneskerettighedsaktivister.

På det tidspunkt fortalte Google, at virksomheden ville genoverveje sin egen villighed til at censurere søgeresultater for kinesiske brugere, som regeringen forlangte det.

Men der har været spekulationer, efter Larry Pages overtagelse af posten som administrerende direktør, om at virksomheden muligvis ville forsøge at forbedre forholdet til Kina for at indhente det tabte momentum på det massive marked.

Oversat af Marie Dyekjær Eriksen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere