Artikel top billede

Sådan får Danmark sit helt store sky-gennembrud

Nye regler skal bane vejen for cloud og samtidig beskytte sikkerheden. Det fremgår af ny digitaliseringsstrategi, der skal give loven en it-opdatering.

Læs også: Lækket strategi: Sådan bliver fremtidens offentlige it

Nu bliver det svært at være pc-løs i Danmark

Dit mobilnummer skal i stor offentlige database

Hvad nytter det, at man kan udrette underværker med it i Danmark, hvis forældret lovgivning sætter en stopklods for det hele?

Intet.

Derfor fylder såkaldt "digitaliseringsklar lovgivning" en del i et udkast til en ny digitaliseringsstrategi, som Computerworld er kommet i besiddelse af

Blandt andet berøres "Tidssvarende regler om cloud computing". 
 
"Cloud computing kan åbne nye muligheder for en mere effektiv it-drift og adgang til it-ydelser, men også rejse nye spørgsmål om beskyttelse af borgeres og virksomheders følsomme oplysninger," fremgår det.

"Det er vigtigt at fastholde denne beskyttelse, men samtidig undgå, at utidssvarende regler bliver en unødig barriere for cloud computing."

Derfor har regeringen nedsat en arbejdsgruppe, der skal komme med forslag til en mere tidssvarende formulering af persondataloven og eventuelt andre love, der hindrer brugen af cloud computing, fremgår det af udkastet.

Den nye digitaliseringsstrategi for 2011 til 2015 laves i samarbejde mellem KL, Danske Regioner og Finansministeriet og er køreplanen for it-Danmark de næste år.

Ny lov it-screenes

Af udkastet fremgår det, at al ny lovgivning skal tage højde for digitaliseringen.

"Det gælder bl.a. hjemmel til fuld digital kommunikation, genbrug af data og anvendelse af den fælles digitale infrastruktur," står der i udkastet.

Derfor vil man også lave en vejledning, som beskriver en række principper for digitaliseringsklar lovgivning, som ministerierne kan støtte sig til i deres lovforberedende arbejde.

Konkret omtales breve sendt fra myndigheder til borgere eller virksomheder via den nye fælles postkasse, der bør have samme juridiske gyldighed for papirpost.

"Regeringen vil sikre, at regelgrundlaget for dette er i orden," står der i udkastet.

Omdiskuterede udbudsregler

Endelig tager strategien også hul på de omdiskuterede udbudsregler, der har givet hovedbrud hos talrige myndigheder de seneste år.

"Der er brug for mere effektive processer, når offentlige myndigheder anskaffer it - især i forbindelse med udbud," konstaterer man i udkastet.

Derfor nedsættes et udvalg i Økonomi- og Erhvervsministeriet, der skal undersøge, hvordan der kan skabes større klarhed og mere fleksibilitet på udbudsområdet. 

"Udbudsbekendtgørelsen skal også gøres smidigere, så for eksempel fejl i formalia ikke betyder, at et ellers konditionsmæssigt tilbud erklæres for ugyldigt."

Endelig skal der arbejdes på at forenkle EU-udbudsdirektiverne - herunder forhøje tærskelværdierne, udvide adgang til at benytte "konkurrence-præget dialog" og dialog med tilbudsgivere samt gøre det lettere at indgå og anvende rammekontrakter, fremgår det.

Læs også: Lækket strategi: Sådan bliver fremtidens offentlige it

Nu bliver det svært at være pc-løs i Danmark

Dit mobilnummer skal i stor offentlige database




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere