Artikel top billede

Foto: Ernesto Ferreyra.

Waoo opgiver tv-pakker i TDC's fibernet

Der er ifølge fiberudbyderen Waoo ingen udsigt til en rentabel tv-forretning i TDC's fibernet.

Det bliver kun TDC, der tilbyder tv i teleselskabets fibernet.

Fiberudbyderen Waoo havde håbet, at nye priser fastsat af IT- og Telestyrelsen ville gøre det billigere for virksomheden at sælge tv-produkter i TDC's net.

Men de nye priser fra styrelsen er for høje til at sælge tv-produkter i TDC's fibernet, lyder det fra Waoos administrerende direktør, Anders B. Christjansen.

"Vi må erkende, at sagen er lukket," siger han. 

Nye priser

IT- og Telestyrelsen evaluerede for nylig den prismodel, som styrelsen bruger til at fastsætte lejeprisen i TDC's net.
 
Nu har Waoo set nærmere på de nye priser, og de er ifølge udbyderen for høje, hvis der skal tv med i produktet.
 
"Vi har kigget det grundigt igennem, og de nye priser har ikke forbedret vores muligheder for at tilbyde det her superhurtige fibernet i kombination med tv," siger Anders B. Christjansen, der er administrerende direktør for Waoo.
 
IT- og Telestyrelsen kom med de nye priser 15. april, og efterfølgende gik Waoo i gang med at undersøge den nye prismodel, som Waoo ikke tager til en anden instans.
 
"Det her er endeligt afgjort fra IT- og Telestyrelsen, og vi vil ikke gøre mere ved det," fortæller Anders B. Christjansen. 

Telia har klaget

Prismodellen for at tilbyde tv er skruet sådan sammen, at en fremmed udbyder skal købe adgang til nogle faste dele af TDC's fibernet for at kunne levere tv. Prisen for dem er uafhængig af kundetallet, og dermed er de første kunder de dyreste.
 
Jo flere kunder et selskab får, jo flere er der at fordele de faste omkostninger på. Men det kan trods en stærk kundetilgang ikke betale sig, lyder det fra Waoo-direktøren. Derfor vil Waoo slet ikke forsøge sig med tv i TDC's fibernet.
 
"Der er ingen idé i at tage et tab på kort sigt for at tabe flere penge på lang sigt," siger Anders B. Christjansen.
 
Telia har i øjeblikket en klage liggende hos Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen. Teleselskabet har klaget over, hvad det koster at levere tv på TDC's kobbernet, det gamle telefonnet. Også her er IT- og Telestyrelsen kommet med nye priser, men prisniveauet er ifølge Telia for højt til at skabe egentlig konkurrence.

Venstres teleordfører, Torsten Schack Pedersen, har tidligere fortalt til Computerworld, at han ser det som problematisk, hvis der er en høj indgangsbarriere på markedet for tv via bredbånd. Nu, da den ny prismodel er på plads, overvejer han at se på sagen igen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere