Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

Google vil samle Android i slutningen af året

Google gav Android-udviklerne flere grunde til at klappe i hænderne, da de annoncerede en ny version af styresystemet samt tilføjelsen af musik og film til Android Market.

Computerworld News Service: Fra og med den næste større udgivelse af Android OS, der har fået kodenavnet Ice Cream Sandwich, vil Google forfølge målet om et enkelt styresystem til alle typer smartphones og tablet-enheder.

Ice Cream Sandwich vil indeholde et opdateret applikations-framework med nye funktionaliteter og API'er (application programming interfaces) designet til automatisk at rekonfigurere applikationer til forskellige mobile enheder, fortalte repræsentanter for Google tirsdag under den indledende session ved virksomhedens I/O udvikler-konference.

Ice Cream Sandwich står til udgivelse i årets fjerde kvartal, så i mellemtiden vil Google udgive Android 3.1, som er en opdatering til systemet Honeycomb, der er skabt til tablet-enheder. Med den bliver det blandt andet muligt at bruge en Android tablet-enhed som USB-vært med tilkoblede USB-enheder, ligesom Android-udviklere vil blive i stand til at skabe applikationer til platformen Google TV.

Google afslørede desuden, at Android Market fra og med i tirsdags vil indeholde film til leje og stream online og på enheder. Lejeprisen starter omkring 10 kroner. Brugerne vil få 30 dage til at se de lejede film, og når man først er gået i gang med at se en film, skal den ses færdig inden for 24 timer.

Repræsentanter fra Google bekræftede desuden, at virksomheden er i privat beta-test af en cloud-baseret musiktjeneste kaldet Music Beta, som i dag kun er tilgængelig for inviterede brugere fra USA.

Den indeholder en music manager-applikation og gør det muligt for brugerne at importere deres iTunes-biblioteker og playlister. Funktionen Instant Mix genererer playlister baseret på valgte genrer eller sange fra brugerens biblioteker.

Music Beta vil være gratis under beta-perioden og indeholder kapacitet til 20.000 sange.

Hugo Barra, som er produktchef for Android, fortalte, at der indtil videre er blevet aktiveret mere end 100 millioner Android-enheder over hele verden, og at der findes mere end 450.000 Android-udviklere, som har skabt omkring 200.000 applikationer.

Slutbrugerne har installeret 4,5 milliarder Android-applikationer indtil videre, og heraf er den seneste milliard blevet installeret inden for de seneste 60 dage, fortalte han.

Der findes omkring 310 forskellige typer Android-enheder i 110 lande, sagde han. Mere end 400.000 Android-enheder bliver aktiveret hver eneste dag, tilføjede Hugo Barra.

Oversat af Marie Dyekjær Eriksen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere