Artikel top billede

Her er to gode og gratis RSS-læsere

Elsker du også at støvsuge nettet for nyheder - flere gange hver dag? Så er en RSS-læser et uundværligt værktøj, der kan spare dig for meget tid. Prøv to gratis RSS-læsere her.

Her er to gode og gratis RSS-læsere

Når du surfer rundt på nyere websider, er du med garanti faldet over en reklame for at abonnere på RSS-feeds. Den er typisk forklædt som et lille orange logo med noget hvidt krims-krams i.

Kort og godt betyder det, at websiden har en eller flere RSS-kanaler, også kaldet RSS-feeds, som du kan abonnere på.

RSS-kanaler er interessante, fordi det i dag er næsten umuligt at holde styr på den mildest talt massive mængde websider, der er kommet til de sidste par år. Så i stedet for at surfe rundt hele dagen kan du med fordel vælge en RSS-læser, som serverer overskriften, et kort uddrag og et link til historien online.

Der findes mange forskellige læsere, men vi har fundet frem til to fornuftige bud. Den ene er web-baseret, så du har adgang til dine feeds, uanset hvor du befinder dig, mens den anden skal installeres og bruges lokalt.

Google Reader

Søgemaskinegiganten Googles RSS-læser kan sortere indhold efter personlig relevans, så listen over nyt indhold er præget af indlæg, du tidligere har læst. En af de store fordele ved Googles RSS-læser er, at du altid har dine feeds ved hånden, uanset om du sidder hjemme eller på job.

Prøv Google Reader her.

FeedReader

FeedReader har en brugergrænseflade, der er opdelt i tre rammer ved siden af hinanden. I første ramme til venstre findes listen over de RSS-kanaler, du vælger at abonnere på. I den midterste ramme har du overskrifterne (og kun overskrifterne) over indlæggene i den aktuelle RSS-kanal, og i tredje ramme til højre har du indholdet af det indlæg, du har markeret.

Hent FeedReader her.

Der findes også en web-baseret udgave af FeedReader, Anywhere, men der er stadig tale om en tidlig testversion. Prøv den på eget ansvar her.

Husk at du kan finde PC Worlds RSS-kanaler lige her.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere