Artikel top billede

Vrede syd for grænsen: Tyskland dropper open source

Open source-folket kritiserer den tyske regering for dens beslutning om at droppe fri software til fordel for Microsoft.

Computerworld News Service: Tysklands udenrigsministerium offentliggjorde i februar, at landet dropper sin politik om udelukkende at bruge open source-software, hvilket fik partiet Bündnis 90/Die Grünen (Forbund 90/De Grønne) til at igangsætte en undersøgelse af sagen.

Men den tyske regerings svar i denne undersøgelse har ifølge Free Software Foundation Europe "givet flere ubesvarede spørgsmål end svar."

"Mange af svarene viser, at regeringen enten ikke forstår vigtige aspekter af fri software eller med fuldt overlæg forsøger at nedgøre ideen om fri software generelt og fri software-virksomheder specifikt," siger Matthias Kirschner, der er koordinator hos Free Software Foundation Europe.

Det tyske udenrigsministerium begyndte i 2001 at anvende Linux som serverplatform, før Linux og anden open source-software begyndte at blive anvendt som standard til desktoppe i 2005. De fleste iagttagere bedømte dette til at være en succes. Men nu vil regeringen gå tilbage til Windows XP, som skal efterfølges af Windows 7. Også OpenOffice og Thunderbird vil blive droppet til fordel for Microsoft Office og Outlook.

Brugte 32 millioner på Linux

Regeringen erkender, at denne udvikling udgør en "afvigelse fra politikken om udelukkende at anvende open source-software," men det er de angivne årsager, der frustrerer fortalerne for open source.

"Udtalelserne om, at det ville være værre at bruge fri software, at det ville skabe ekstra omkostninger til hardware, og at det ville bryde produktgarantier, udtrykker forestillinger grebet ud af den blå luft og er ikke passende som del af et seriøst svar fra regeringen," siger Elmar Geese, der er direktør for open source-organisationen Linux-Verband.

Herudover påpeger Kirschner, at den tyske regering har brugt over 32 millioner kroner på at udvikle en GNU/Linux-distribution til den tyske stat, som tilsyneladende aldrig er blevet færdiggjort.

"Vi spekulerer over, hvordan det er gået det projekt, og hvad pengene egentlig er blevet brugt på," siger han.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere