Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Download: Sådan udnytter du dine bogmærker online

Hvis du virkelig skal sparke dine bogmærker i bagdelen, så skal de online. Dermed har du adgang til dem, uanset hvilken computer du bruger. Prøv et af kongeprogrammerne til bogmærker her.

Bogmærker er geniale, når du falder over noget guld på nettet, som senere skal nærstuderes.

De fleste kender dem sikkert fra browseren, hvor de er bundet til den computer, du bruger.

Det er ikke altid ønskværdigt, og derfor kan du overveje at gøre som hardcore websurfere, der naturligvis gemmer deres bogmærker online.  

Dermed har du adgang til dem, uanset hvilken pc du sidder ved. Det er praktisk, hvis du ofte bruger mange forskellige computere, eksempelvis bærbar og tablet-pc derhjemme og stationær på arbejdet.

I mange år var Delicious et af kongeprogrammerne til at holde styr på sjove hjemmesider og spændende artikler.

Men de seneste par år er bogmærketjenesten skvattet ned ad tronen, efter den blev solgt til Yahoo, og udviklingen af programmet gik i stå. 

Imens er blandt andre Diigo stormet frem for at erobre den gyldne kongekrone og den ledige plads som det bedste program til at håndtere bogmærker online.

Spar tid med sidebjælke

Diigo kan integreres i Firefox, Chrome og Internet Explorer via plugins, og dermed virker det meget naturligt, når du skal oprette et bogmærke.

I Firefox skal du eksempelvis blot højreklikke på en webside og vælge menupunktet "Bookmark this page to Diigo..." Herefter dukker en lille boks op, og du skal give dit bogmærke et "tag" - altså et nøgleord.

Hvis du er bilentusiast, kan du hver gang, du støder på en Ferrari, bruge netop dette nøgleord.

Når du på et tidspunkt skal genfinde websiden, kan du logge ind på Diigo.com og skrive nøgleordet "Ferrari" og derefter få vist alle artikler, du har tagget med de ord.

I Firefox kan du endda få en lille sidebjælke frem, der viser alle dine tags. Dermed behøver du endda ikke engang at tage vejen forbi Diigo.com, når du skal finde frem til nogle af dine tidligere bogmærker. Det sparer tid, og dine bogmærker arrangeres naturligvis også i kronologisk rækkefølge.

På mange måder minder Diigo om Delicious, men er alligevel mere raffineret. Du har blandt andet forbedrede søgemuligheder, som gør det nemmere at opstøve et bogmærke, som du har tagget forkert eller ikke kan huske nøgleordet på.

Samtidig byder en værktøjsbjælke på en række avancerede funktioner, der blandt andet lader dig markere en webside som "ulæs", hvis du skal huske at læse en artikel senere, og du har endda mulighed for at markere bestemt indhold med en virtuel sprittusch.

Du kan læse meget mere om Diigo.com og downloade plugins til dine browsere her

Hvis du i dag har en stor samling online bogmærker - eksempelvis fra Delicious - som du gerne vil have konverteret til Diigo, så er det en let opgave. Vi fulgte denne guide, og det fungerede uden problemer.

Er dine bogmærker gemt på traditionel vis i Firefox, Explorer eller en anden browser, skulle det være muligt at installere en Diigo-værktøjslinje, der sender din linksamling online. Det er dog ikke noget, som vi har testet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere