Artikel top billede

(Foto: Chris Perrett)

Microsofts smartphone-markedsandel styrtdykker

Trods massive investeringer fra Microsoft er smartphone-styresystemet Windows Phone 7 ikke i stand til at redde selskabet fra faldende markedsandele.

Læs også:
Her er det nye Windows Phone 7.5: Mango

Windows Phone tæsker iOS, BlackBerry og Symbian

Sådan fungerer Windows Phone 7 for Dong Energy

Microsoft kører massivt på med udviklingen af Windows Phone 7 både hvad angår styresystem-opdateringer og nye partnerskaber med eksempelvis Nokia.

Det ser dog ikke ud til at hjælpe det store, hvis man skal tro den seneste opgørelse fra Gartner over det globale smartphone-marked.

Den viser noget overraskende, at Microsofts markedsandel er næsten halveret fra første kvartal 2010 til første kvartal i år.

Hvor Microsofts globale markedsandel inden for smartphone-styresystemer for et år siden lå på 6,8 procent, er den nu nede på blot 3,6 procent ifølge Gartner.

Det er noget af en kold spand vand i hovedet på Microsoft, der nok havde håbet på, at Windows Phone 7 kunne opveje det fald, der helt naturligt kommer, når det gamle Windows Mobile er ved at blive udfaset.

Vil vokse på sigt

Selvom billedet dermed i øjeblikket er noget sort for Microsofts vedkommende, tegner det lyst på længere sigt, mener Gartner.

Det illustreres ved, at analysefirmaet i en anden rapport har forudsagt, at Windows Phone 7 i 2015 vil have en markedsandel på 19,5 procent.

Det ændrer dog ikke ved, at den netop offentliggjorte rapport viser, at Microsoft kommer til at kæmpe for at opnå den position.

"Windows Phone oplevede kun et beskedent salg på 1,6 millioner enheder i første kvartal 2011, da de enheder, der blev lanceret i slutningen af 2010, fejlede med at nå forbrugerne..." skriver Gartner og tilføjer, at Microsofts partnerskab med Nokia vil sætte skub på Windows Phone-udviklingen, når det først for alvor træder i kraft.

Den helt store vinder fra kvartal til kvartal blev Googles Android, der gik fra en global markedsandel på 9,6 procent sidste år til 36 procent ved udgangen af første kvartal i år.

Den fremgang gik ikke bare ud over Microsoft - også Symbian og RIM's Blackberry-styresystem oplevede faldende markedsandele.

Læs også:
Her er det nye Windows Phone 7.5: Mango

Windows Phone tæsker iOS, BlackBerry og Symbian

Sådan fungerer Windows Phone 7 for Dong Energy




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere