Artikel top billede

Oracle: Endelig er der fremgang i Sun-butikken

For første gang siden opkøbet af Sun ser Oracle fremgang på et helt central område i den store Sun-forretning, der ellers har været noget af en tung møllesten. Se hvad det er her.

Computerworld News Service: Suns server-forretning var allerede for nedadgående, da Oracle annoncerede planerne om et opkøb af virksomheden for lidt over to år siden.

Salget faldt yderligere i forbindelse med usikkerheden om, hvilke planer administrerende direktør Larry Ellison havde for forretningen.

De seneste to år har Oracle arbejdet hårdt for at overbevise kunderne om, at der stadig vil blive investeret i Suns hardware, og nu ser bestræbelserne endelig ud til at have båret frugt.

Oracle oplevede, ifølge IDC's vurdering, et samlet serversalg på 4,2 milliarder kroner i årets første kvartal, hvilket skal sammenlignes med et salg på 3,7 milliarder kroner året før.

Det er første gang, at IDC kan rapportere om en stigning i salget af Sun-hardware siden 2007's tredje kvartal, siger analytiker hos IDC, Matt Eastwood.

Oracle kan dog ikke tage hele æren alene. Virksomheden har redet på ryggen af en opadgående kurve på server-markedet i det hele taget, med en generel stigning i salget på 12,1 procent til 64,7 milliarder kroner sammenlignet med første kvartal af 2010, fortæller IDC.

IDC peger i særlig grad på stigningen i prisen for de dyrere high-end servere, heriblandt mainframes og Unix-systemer. Det gav fordele til Oracle, Hewlett-Packard og IBM, som alle sælger high-end servere.

HP er stadig verdens største server-leverandør målt på omsætning med en mere eller mindre konstant markedsandel på 31,5 procent.

IBM, på plads nummer to, oplevede den kraftigste vækst og en markedsandel, der voksede til 29,2 procent, hvormed virksomheden nu ånder HP i nakken.

Dell øgede også sit salg i forhold til året før og forblev på tredjepladsen med en markedsandel på 15,6 procent.

Faktisk er Fujitsu den eneste virksomhed i top fem med et negativt resultat. Fujitsus serversalg faldt næsten 16 procent i forhold til sidste år, og dermed ryger virksomheden ned på en femteplads, efter Oracle.

Oversat af Marie Dyekjær Eriksen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere