Vanvid: Hasselblad lancerer 200-megapixel kamera

Hasselblad er på vej med et sandt monster af et kamera, der kan skyde billeder i hele 200 megapixel. Læs om det vilde spejlreflekskamera her.

Der er kameraer, der tager fotos i høj opløsning, og så er der H4D-200MS fra svenske Hasselblad.

Dette kamera byder på billeder i op til svimlende 200 megapixel, eller hvad der svarer til over 10 gange så høj opløsning, som der for eksempel findes i Canon EOS 600D.

Kæmpe opløsning, kæmpe pris

Kameraet har en 50 megapixel sensor, men bruger Hasselblads multi-shot teknologi, hvor den kombinerer 6 billeder til et meget, meget højt opløseligt foto.

Teknologien fungerer ved, at sensoren bevæger sig 1/5 pixel før hvert skud for at samle mest muligt information til det endelige billede.

Den teknologi betyder dog, at der kun kan tages billeder af objekter, der ikke bevæger sig. Der skal nemlig bruges op til 30 sekunder for at tage billedet.

Skal du fotografere noget, der bevæger sig, kan du dog stadig tage single-shot billeder i en mere moderat opløsning på 50 megapixel.

Du kan se et billede taget med H4D-200MS her.

Hasselblad forklarer, at målgruppen er studio-fotografer, der kræver det ypperste i detaljer, farver og opløsning. H4D-200MS skulle blandt andet være perfekt til billeder af biler, smykker og kunst.

At målgruppen nok ikke ligefrem er kæmpestor understreges også af prisen, der lander på over 230.000 kroner plus moms.

Se også PC Worlds store galleri med ultradyre gadgets, hvor der også er et Hasselblad-kamera på listen.

Kæmpe billeder er en passion

Hasselblad er ikke de eneste, der dyrker billeder med ultra-høj opløsning. Rundt omkring i verden forsøger forskellige fotografer sig med imponerende projekter, hvor de tager en række billeder med et kamera og sætter dem sammen til et stort.

Det er blandt andet tilfældet for et billede taget af Prag, som du kan se her. Billedet er så stort, at du kan se hele byen, men samtidig zoome så meget ind, at du kan aflæse nummerpladerne på bilerne på billedet.

Billedet er taget fra Prags tv-tårn, hvor et kamera var fastgjort til en robot-enhed, der bevægede sig i meget små og præcise bevægelser for hvert billede.

Det endte med en 120 gigabyte stor photoshop-fil, og det tog blandt andet tre uger at finpudse det samlede billede. Du kan læse mere om, hvordan kæmpe-fotoet blev skabt her.

Du kan også læse PC Worlds artikel om, hvordan en online-tjeneste kan hjælpe dig til at blive en bedre fotograf.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
83.439 udviklere har talt: Her er de mest populære programmerings-sprog lige nu - og de mest hadede
Se listen over de mest populære programmerings-sprog lige nu. Og hvilke programmerings-sprog, som ikke ret mange udviklere kan lide.
Computerworld
Tysk unicorn-app stormer ind på det danske marked: Vil levere dine dagligvare-indkøb på 10 minutter
Gorillas er en app-drevet udbringningstjeneste, der er blevet kaldt for Europas hurtigstvoksende startup. Tjenesten vil nu udbringe dagligvare til danskerne inden for 10 minutter.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Whitepaper: Sådan kobler du kunstig intelligens på forskningen
Målrettet anvendelse af AI og High Performance Computing skyder genvej til indsigt i store mængder rå data og – i sidste ende – gennembrud i forskning og udviklingsarbejde.