Artikel top billede

Foto: Povl D. Rasmussen. (Foto: Povl D. Rasmussen)

TDC og Telenor afviser hård kritik fra vred 3-boss

Både TDC og Telenor afviser, at de har bidraget til en usund situation på det danske mobilmarked. Det mener 3's topdirektør ellers.

3's topchef, Morten Christiansen er utilfreds med, hvordan TDC og Telenor har håndteret hele mobilkrigen, som Onfone har været toneangivende i.

Først og fremmest er Morten Christiansen utilfreds med, at TDC opførte sig som et "svagt led i kæden" og købte Onfone i stedet for at lade mobilselskabet klare sig selv og vente på, at det løb tør for penge.
 
I stedet belønnede TDC et selskab, som ifølge Morten Christiansen har skabt en "usund situation" på mobilmarkedet.
 
Men anklagen bliver lodret afvist af TDC.
 
"Det ville være uprofessionelt og forkert mod os selv og vores aktionærer, hvis ikke vi vurderede Onfone på selskabets egne meritter, og det er det, som vi har gjort," siger koncerndirektør Anders Jensen fra TDC's privatforretning.
 
Ifølge Morten Christiansen betyder TDC's køb af Onfone, at andre "lykkeriddere" senere vil forsøge sig med en model, hvor de med mange penge i ryggen går ind i markedet, presser priserne, kaprer en masse kunder for til sidst at sælge kundebasen. Og det er usundt for markedet, mener Morten Christiansen.
 
"Der er en logik i det, som Morten siger i forhold til, at markedet skal nå en vis stabilisering. Men man skaber ikke en stabilisering af markedet ved kategorisk at sige 'nej, vi skal ikke købe det eller det selskab eller belønne den og den'. Der vil altid være en entreprenørskabt udvikling i markedet, og når det giver god mening, skal man belønne det," forklarer Anders Jensen.
 
Telenor afviser Onfone-rabat
3-direktøren skyder også på Telenor, som lejede sit netværk ud til Onfone. Ifølge Morten Christiansen har Onfone fået en alt for god aftale hos Telenor.
 
Det er en påstand, som Telenor erklærer sig uenig i.
 
"Onfone har fået de fuldstændig samme vilkår som alle andre wholesale-kunder (andre mobilselskaber uden eget netværk, red.) hos Telenor. Så myten om, at Onfone skulle have været forfordelt, vil jeg gerne hamre en tyk pæl igennem. Det må stå for Morten Christiansens egen regning, at han spekulerer i de her ting," siger pressechef Peter Glüsing fra Telenor.
 
Hos TDC frygter Anders Jensen ikke, at TDC nu skaber grobund for en ny bølge af lykkeriddere, som banker bunden ud af mobilmarkedet.
 
"Der findes altid risiko og mulighed for, at der kommer nye selskaber og produkter ind i markedet, men man skal gøre sig klart, at de fleste mislykkes med det, som Onfone er lykkedes med," siger TDC-direktøren.
 
TDC betalte cirka 300 millioner kroner for Onfone i maj.

Læs også: Vred 3-boss: TDC belønner branchens lykkeriddere 
 




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere