Fem tips: Undgå at miste din elektronik

Der er ikke noget værre end at miste sin nye mobil eller glemme den bærbare i toget. Her er fem tips, der gør dig bedre i stand til at passe på dine ting - og ikke mindst få dem tilbage igen, hvis de forsvinder.

1. Gem dine kvitteringer

Du har spist en lækker middag med vennerne på en udsøgt restaurant, og I er på vej hjem, men lige pludselig slår din mavesæk en saltomortale med halv skrue. Det er ikke madens skyld. Du har lige opdaget, at din mobiltelefon ikke længere ligger i din lomme. Den er væk.

Frygten for at andre pludselig har adgang til dine lidt for private fotos, din mail og Facebook via mobilen får koldsveden til at sprøjte fra din pande, mens du roder rundt i din tegnebog. Heldigvis har du stadig kvitteringen fra restaurantbesøget.

Her står nummeret på restauranten, og du kan endda se, at du blev betjent af en tjener ved navn Henriette. Du låner en mobil fra en af vennerne og får hurtigt ro i sindet, da restauranten bekræfter, at din telefon er fundet.

Kvitteringer kan være særdeles vigtige, hvis du er ved at spore dig frem til, hvor du kan have tabt noget af din elektronik. Samtidig står der ofte telefonnummer og anden brugbar information, og det kan derfor være fornuftigt at gøre det til en vane at holde fast i kvitteringer et stykke tid i stedet for at smide dem i skraldespanden med det samme.

2. Brug mærkater

Hvis du skulle tabe dine ting, så er det en god idé at gøre det nemt for flinke mennesker at returnere dem til dig.

Du kan naturligvis finde den gode, gamle label-maskine frem og plastre din elektronik til med navn og adresse. Det er dog ikke altid særlig kønt.

Websiden SendMeHome.com har dog nogle forholdsvis pæne mærkater, der er lige til at printe ud og bruge. Det smarte er, at mærkatet indeholder et nummer, som den person, der finder dine ting, kan slå op på nettet.

Her står dine kontaktoplysninger, og du kan naturligvis ændre dem. Hvis du opdager, at din mobil er forsvundet, er det eksempelvis en knivskarp idé at ændre telefonnummeret, så det i stedet er din kærestes nummer eller måske endda et fastnetnummer, der står som kontakt. Læs mere om SendMeHome.com her.

Du kan også vælge en dyrere metode og få indgraveret navn og andre kontaktoplysninger i dine gadgets. Det er eksempelvis muligt med den nye mobil fra Google, Nexus One.

Flere bærbare-producenter tilbyder også denne mulighed.

Det gør det svært for tyveknægte at sælge dine ting videre, for hvem vil have en gadget med en anden mands navn og adresse?

3. Giv din elektronik en vild indpakning

Hvis du hører til typen, der lidt for ofte smider dine ting væk, så kan det være en idé at pakke dem lidt kulørt ind. Mobilen kan få et mere farverigt cover, og din iPod Touch kan gemmes i et pink etui.

Bevares, det er måske ikke lige din yndlingsfarve, men selv om du er distræt, vil du formentlig ikke forlade et cafébord og efterlade din musikafspiller, hvis den er pakket ind i en rigtig pangfarve.

Der findes etuier til utallige former for elektronik lige fra mobiler, musikafspillere til bærbare og tablet-pc'er.

4. Brug en sladrehank

Selv hvis du skulle miste din telefon eller din bærbar, har du god mulighed for at finde frem til dem igen, hvis du har gjort dit forarbejde ordentligt.

Flere gadgets kan nemlig udstyres med sporingsmekanismer, der gør ejermanden i stand til at finde ud af, hvor elektronikken nu er henne. Når det gælder mobiler, er det også muligt på langdistance at dræbe telefonen og slette alt indhold.

Mens en bærbar med speciel software og indbygget webcam kan skyde et snapshot af tyveknægten og sende det via mail til computerens rette ejermand.

Det er blandt andet muligt med Prey Project, som ikke koster noget.

Du kan også vælge at sætte en gratis tyverialarm på din computer, hvis du ofte slæber din pc rundt på offentlige steder - og ikke altid er lige opmærksom. Læs mere om den gratis tyverialarm her.

5. Bliv et vanedyr

Det sidste tip koster ikke noget, til gengæld er det krævende. Du skal nemlig til at lægge dine vaner om og skrue op for dine indre Rainman.

Hvis du gør det til en vane at have din elektronik og andre vigtige ting som nøgler og pung på præcis samme plads i jakken eller bukselommen, vil du ofte ret hurtigt bemærke, hvis en af tingene er forsvundet.

Jo, hurtigere du opdager, at din musikafspiller er væk, desto større sandsynlighed er der for, at du kan nå at finde den igen - inden andre gør det.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere