Apps, nu på dit stuealter!

Internettet er endelig ved at indtage den sidste skærm i huset. Det bringer helt nye muligheder til hjemmeunderholdningen. Se her hvad dit næste TV kan.

Apps, nu på dit stuealter!

Fladskærmen i stuen har ikke længere blot kabel til antennen på taget eller kabel-tv'et, men også en fed forbindelse til internettet og det væld af indhold, der findes derude.

Nyere flad-tv fra eksempelvis LG, Sony og Samsung er i stand til at hente medier fra internettet, så du eksempelvis kan tjekke vejrudsigten, se YouTube-videoer eller fotos fra Flickr og følge med på Facebook.

I udlandet er der allerede adgang til mange streamingtjenester direkte fra fladskærmen, for eksempel Blockbuster, Netflix og Amazon VOD. Du behøver altså ikke smutte ned til videoudlejningsbutikken om hjørnet, men kan leje en film direkte fra fjernbetjeningen og få den leveret med det samme via din bredbåndsforbindelse.

Væk med børnesygdommene

Hvis vi skal være helt ærlige, så er det internetforbundne flad-tv stadigvæk i sin vorden og der er faktisk ret langt imellem de gode oplevelser, og tjenester der virkelig er velfungerende og nemme at bruge. Her i starten har vi brugere måtte døjes med langsom og klodset software, manglende understøttelse for trådløse Wi-Fi-forbindelser og et trist udvalg af tilgængeligt indhold.

Det bliver der dog arbejdet på. Samsung har lanceret sin helt egen platform, Samsung Apps, og tilbyder nu 120 applikationer i 107 lande. Amerikanerne bliver igen forfordelt og har adgang til et væld af filmtjenester samt eksempelvis Pandora, der gør det muligt at skabe personlige radiostationer, og den nye Hulu Plus-app, der giver adgang til et væld af tv-serier, inklusiv bagkatalog. Til september afholder firmaet en udviklerkonkurrence i Europa, der skal sætte skub i antallet af apps.

Der er ikke noget, der forhindrer Danmarks Radio at udvikle en app til Samsungs skærme, eller eksempelvis TV2 i at tilbyde Sputnik-tjenesten på de internetopkoblede tv.

Streamede film i danske stuer

Vi danskere kan se frem til at tage et skridt ind i fremtiden senere på året, når LOVEFiLM lancerer sin streamingtjeneste på flad-tv, hjemmebioanlæg og Blu-ray-afspillere fra Samsung og Sony. Firmaet har allerede lanceret tjenesten i Storbritannien, og Danmark følger efter lige så snart man kommer over på en ny IT-platform.
"Vi regner med at kunne tilbyde streaming fra omkring juletid i år," skriver LOVEFiLMs pressekontakt, Joshua Mortensen.

Selvom Samsung satser på dine egen platform og tilhørende App Store, så er det svært at se koreanerne modstå presset fra Google, der er på vej med en open-source-platform, der skal forene det bedste fra nettet med det bedste fra tv'et. Google TV er baseret på Android-operativsystemet, som vi kender fra smartphones, og firmaets Chrome-webbrowser. Sony lancerer den første fladskærm baseret på Google TV-platformen til efteråret, og Logitech lancerer en set-top-boks, der kan bruges af alle dem, der endnu ikke er klar til at skifte stuealteret ud.

Android-apps på kukkassen

Det spændende ved Google TV, ud over en gennemtænkt fusion af tv og internet, er muligheden for at afvikle apps. Her er intet filter, ingen der bestemmer, og det betyder, at de tusindvis af udviklere, der i dag laver apps til Android Marked, de kan gå i krig med at tilbyde apps til tv'et. Forestil dig lige, hvilken form for massiv innovation det vil medføre og hvad det vil skabe af muligheder hjemme i stuen.

Nå ja, og selvfølgelig overvejer Samsung også at hoppe med på Google TV-vognen. Blot for en sikkerheds skyld, og vi har det direkte fra B.K. Yoon, en af Samsungs øverste ledere.

Hvad med Apple?

I dag kan du ikke sige Google uden at tænke på firmaets tidligere slyngveninde og nu ærkerival; Apple.
Der har været snak i krogene om, at Apple for alvor vil forsøge at komme ind i stuen, og at firmaets Apple TV-enheder bliver udstyret med helt ny software og tilhørende appellerende indholdstjenester. Vi er normalt ikke meget for at videregive rygter her på PC World, men når selveste The New York Times rapporterer om spændende udvikler hos Apple, så spidser vi ører.

Avisen har fornyeligt bragt en historie, hvor anonyme kilder fortæller, at Apple arbejder på et helt nyt "tv-design baseret på iOS-operativsystemet." Her henvises til Apples seneste version af operativsystemet i iPhone, iPod og iPad, der netop er blevet omdøbt fra iPhone OS til iOS4.

iTunes-konti for millioner

Ud over ønsket om at slå Google på målstregen, så fra et forretningsmæssigt synspunkt oplagt for Apple at tage et skridtet helt ind i stuen. Firmaet har en velfungerende og moden softwareplatform i iOS4, der kan køre på billig og strømbesparende processorer, og tusindvis af udviklere er allerede koblet på vognen.

Derudover har Apple en gigantisk kundegruppe i eksisterende brugere med iTunes-konti, hvor de allerede har indtastet deres kreditkortinfo. Forestil dig, hvis de fik et flad-tv eller en boks hjem i stuen, hvor de kunne gå i gang med at streame eller downloade film og tv-serier uden at skulle indtaste oplysninger eller give deres kreditkortinfo igen. Det har stor værdi.

Under alle omstændigheder, så ser det ud til at kukkassen er på vej til at tage syvmileskridt ind i fremtiden. Vi glæder os!




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere