Artikel top billede

(Foto: Morten Nevado)

Miracle trækker sine CSC-vikarer hjem

CSC-underleverandøren Miracle trækker sine folk ud af CSC med omgående virkning.

Konsulenthuset Miracle trækker med omgående virkning sine folk ud af CSC's hovedkvarter på Retortvej i København, hvor de har fungeret som erstatning for de strejkende CSC-folk.

Det sker, efter Miracle-konsulenterne er blevet mødt med voldsomme trusler fra de strejkevagter, der demonstrerer foran CSC-bygningen.

Ifølge Miracles kontroversielle direktør, Mogens Nørgaard, blev den ene af de to Miracle-folk mødt med trusler om at få "slået pandeskallen ind."

Den anden - hvis adresse ikke er offentlig tilgængelig - fik ifølge Mogens Nørgaard at vide, at man vidste, hvad han hed, hvor han boede, samt at der ville "ske noget med ham," hvis ikke han forsvandt fra adressen.

Vil ikke sende dem tilbage

De to medarbejdere valgte dernæst at fortrække fra adressen på Retortvej, og Miracle vil ikke sende dem tilbage igen.

"Vi kan ikke forsvare at have vores folk gående hos CSC. De personlige trusler er blevet for store," lyder det fra Miracle-chefen.

Truslerne er udtryk for, at konflikten mellem Prosa og CSC for alvor strammer til.

CSC har således bortvist en medarbejder for hærværk mod virksomheden, ligesom der angiveligt har været en episode, hvor en bil har fået skåret dæk op.

Alvorlig sag

Mogens Nørgaard og Miracle har tidligere været fortørnet over, at politiet ikke har grebet ind, når der har været optræk til ballade i strejkevagten.

"Det er en meget alvorlig sag, at en demonstration kan slippe afsted med at foretage ulovlige og voldelige ting," siger han.

Han mener, at det er folk fra den såkaldte støttegruppe, der primært har optrådt voldeligt og truende.

"Det drejer sig om folk fra byggefagene samt anarkister. Det er den rene lovløshed," siger han.

Det er endnu uafklaret, om det kan lade sig gøre for Miracle at udføre opgaver for CSC fra andre lokationer end Retortvej.

"Vi har ingen plan B, men vil nu snakke med CSC om mulighederne. Der er under alle omstændigheder nogle systemer - eksempelvis politiets - som ikke kan passes fra andre steder end CSC," siger Mogens Nørgaard.

Truet med at køre bil ind i vagter

Han har tidligere truet med at køre sin bil ind i strejkevagterne. Det skete i frustration over det, som han opfatter som politiets manglende håndhævelse af lov og orden i området.

Hans trusler fik Prosa til at overveje en politianmeldelse mod direktøren. Det kan du læse mere om her.

Ligeledes blev Mogens Nørgaard indkaldt til en kammeratlig samtale hos CSC efter truslerne.

Mogens Nørgaard erkender blankt, at det netop har været modpartens hensigt, at få Miracle til at trække sine folk ud af CSC, og at han dermed nu gør præcis, som strejkevagterne har ønsket.

"Ja, sådan er det. Vi har givet op. De har vundet," siger han.

Læs også:

CSC politianmelder bortvist Prosa-medlem.

It-direktør truer med at køre ind i CSC-strejkevagter.

It-direktør masse-anmeldt efter trusler mod CSC-folk.

Prosa pønser på politisag efter trusler fra it-direktør.

Miracle vil udføre strejkeramt arbejde for CSC.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere