Artikel top billede

Du skal tvinges til at fortælle om dit firmas databrud

Din virksomhed skal tvinges til at fortælle højt og bredt om det, hvis den mister kundedata.

Læs også:

Millioner af patient-data forsvundet med bærbar pc

Sony mister millioner af kundedata - igen

Datalovgivningen skal laves om.

Det var det klare budskab fra EU's kommissær for retlige anliggender, Viviane Reding, da hun tidligere på ugen holdt en tale for en flok britiske bankfolk i London.

"Det er min hensigt at introducere et krav om at oplyse om databrud - ligesom jeg gjorde inden for tele og internet, da jeg var telekommissær - men denne gang for alle sektorer, inklusiv bank- og finansservices," lød den klare melding fra Viviane Reding.

EU's nuværende lovgivning for beskyttelse af persondata stammer fra 1995.

"I mellemtiden har den hurtige teknologiudvikling og globaliseringen ændret verdenen omkring og skabt nye udfordringer for dataprivacy," sagde Viviane Reding.

To store opgaver for EU

Hun pegede på, at vores videnbaserede økonomier har brug for at kunne udveksle data, og at EU derfor både skal sikre, at det kan lade sig gøre - og beskytte de personlige data, det drejer sig om.

"Virksomheder, der håndterer data i forskellige EU-lande, skal leve op til forskellige krav i forskellige medlemsstater. Det skaber juridisk usikkerhed og ekstra omkostninger."

Viviane Reding vil derfor have skabt klarhed på lovgivningsområdet, hvilket kan gøre livet lettere for virksomheder og organisationer.

Til gengæld forventer hun en langt højere grad af gennemsigtighed i behandlingen af EU-borgernes data.

"I lyset af de seneste datatyveri-skandaler vil jeg tilføje, at jeg forventer, at virksomhederne gør mere for at beskytte deres kunders data," sagde Viviane Reding med en direkte henvisning til blandt andet Sonys problemer med Playstation-sikkerheden.

I Danmark kan man tie - lidt endnu

Viviane Reding tilføjede i talen, at det godt kan være, at nogle virksomheder frygter, at oplysnings-kravet vil resultere i en administrativ byrde

"Men jeg mener, at en pligt oplyse om alvorlige databrud er ganske rimelig og vil forbedre forbrugernes tillid til data-sikkerhed og opsyns-mekanismer."

Herhjemme har der tidligere været debat om, hvorfor der ikke i Danmark er regler om, at man skal oplyse om datatab - sådan som det er tilfældet i blandt andet USA og England.

Du kan læse hele Viviane Redings tale her.

Læs også:

Millioner af patient-data forsvundet med bærbar pct

Sony mister millioner af kundedata - igen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere