Artikel top billede

Google: Vi fjerner gerne data fra vores tjenester

Google fjerner bestemte slags data efter anmodning fra lande og stater, fortæller søgeselskabet.

Læs også:

Danmark til Google: Fjern venligst dette indhold

Danmark har for første gang i Googles historie anmodet om at få fjernet materiale fra Googles tjenester, men Google vil ikke oplyse, hvilket slags materiale, der er tale om.

"Google vil altid overholde et lands love, og får vi en anmodning fra et lands myndighed, vil vi som udgangspunkt altid efterleve den," siger Christine Sørensen, som er Googles danske talsperson.

Christine Sørensen kan dog ikke oplyse, hvilket indhold de danske myndigheder har fået fjernet.

"Man skal huske på, at Google ikke er ensbetydende med internettet, og vi har altså ikke hele internettet liggende på vores servere," siger hun.

"Google's søgemaskine er et indeks, og vi kan fjerne links til hjemmesider, som strider mod lokal lovgivning, men vi kan ikke fjerne selve hjemmesiden," understreger hun.

Google Maps censureres

Google har dog fjernet adskillige lokaliteter fra korttjenesten Google Maps, bl.a. hvad der betragtes som oplagte terrormål, regeringsbygninger og militærinstallationer, som enten fremstår uklare (blured), stærkt pixeleret eller med forældede billeder.

"Med Google Maps er der som oftes tale om data, vi har købt af tredjepart, men også her gælder det, at vi respekterer, når et lands myndighed retter henvendelse til os og af forskellige årsager beder os gøre et område uklart," siger Christine Sørensen.

På net-leksikonet Wikipeda kan man se, hvilke steder Google har masket af. Det gælder eksempelvis resistensen for den hollandske kongefamilie og Det Hvide Hus i den amerikanske hovedstad.

Computerworld skrev tidligere i dag onsdag om, at Danmark for første gang nogen sinde er nævnt i Googles såkaldte Transparency Report, hvor Google oplyser om omfanget af henvendelser fra stater, der ønsker materiale fjernet fra Google's tjenester.

Hos justitsministeriet oplyser pressemedarbejder Emil Melchior, at man i ministeriet ikke har kendskab til disse anmodninger, eller hvilke typer af indhold som de danske myndigheder ville have fjernet fra Google's tjenester.

Læs også:

Danmark til Google: Fjern venligst dette indhold




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere