Artikel top billede

(Foto: Morten Nevado)

CSC-ansat efter konflikten: Helt færdig med CSC

En af de CSC-medarbejdere, der var lockoutet under den store konflikt, forlader nu virksomheden. Han kan ikke forsætte efter den måde, CSC har behandlet ham på, mener han.

En af de største arbejdskonflikter i it-branchen er slut. Efter fire en halv måned tabte fagforeningen Prosa til virksomheden CSC.

"Jeg kan ikke arbejde for et firma, der behandler mig på den her måde," siger CSC-medarbejderen JH.

Derfor har han efter 10 år i CSC valgt at sige nej til den nye overenskomst, sammen med en håndfuld andre.

Det betyder, at de skal stoppe i virksomheden per første februar 2012. 

JH var under konflikten en af de omkring 120 CSC-medarbejdere, der blev lockoutet

Han fortæller, at CSC efter hans tilbagekomst fra konflikten har beklaget lockouten og sagt, at firmaet gerne vil satse på ham, og at CSC er ked af, at han har valgt at sige op.

"Det skulle de nok have tænkt på, inden de lockoutede mig," siger JH, der ønsker at være anonym for ikke at blive forbundet med konflikten af potentiale fremtidige arbejdsgivere.
"Det er svært for mig at tro på, at CSC mener det. Jeg synes, jeg har hørt det før," siger han. 

Havde håbet på mere

Han fortæller, at han var begyndt at lede efter et andet job allerede den første dag i lockouten, hvis han dengang havde kendt resultatet af den lange konflikt.  

"Jeg havde selvfølgelig håbet på en bedre løsning. Jeg havde da håbet, at vi havde fået lidt ud af det," siger han om resultatet af konflikten.

Den betød, at Prosa tabte to overenskomster. Dermed skal 600-800 medarbejdere ned i løn, op i tid, og de kan fyres med langt kortere varsel.

Han fortæller, at det ikke så meget er aftalens indhold som metoden til at fremtvinge den, som går ham på i forhold til konflikten.

"Jeg kan simpelthen ikke acceptere det, de har gjort," siger han

Det gælder om at skade hinanden mest muligt

Han beskriver tilværelsen som lockoutet som opslidende, blandt andet på grund af mange frustrationer over, at det firma, man har arbejdet for, kan finde på at lockoute, tage ens goder og genere én mest muligt.

"Når man skal aflevere alle sine ting, føler man sig ikke særlig ønsket i virksomheden," siger JH.

Men også forpligtelsen til at møde op hos Prosa, der betalte lønnen under konflikten, var frustrerende.

"Man kommer hjem drænet for energi og er måske meget hidsig og oppe at ringe," siger han.

Konflikten var en krig

"Det er jo en krig. Lynhurtigt kommer dit mindset over på, at det gælder om at skade hinanden mest muligt, selvom man jo inderst inde godt ved, at man skal tilbage til arbejdet på eller andet tidspunkt. Og det kommer jo også til at ramme dig selv, fordi de mister kunder, og der bliver mindre arbejde, når du skal tilbage. Derfor er det meget svært at stå at håbe, at noget, man selv har været med til at bygge, skal gå ned og ikke fungere," siger han.

Han mener, at han frem til lockouten er blevet behandlet pænt af CSC.

Indtil da har han gennemgående været glad og tilfreds, selvom han tidligere har søgt andre jobs.

"Der er primært to grunde til, at jeg har arbejdet for CSC. Den ene er lønnen. Det var en god løn i forhold til andre firmaer. Det andet er, at der indimellem også er nogle rigtigt store og spændende projekter, fordi det er et stort firma, og vi har nogle spændende kunder," siger JH.

Computerworld er bekendt med kildens fulde identitet.

Læs også: Ny CSC-direktør: Sådan bliver vi venner igen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere