Artikel top billede

Folketinget ramt af omfattende it-nedbrud

Politikere og personale i Folketinget er uden adgang til it-systemer på grund af omfattende nedbrud.

Læs også: Folketingets hjemmeside gået ned.

Personale og politikere i Folketinget er i øjeblikket ude af stand til at benytte it-systemerne hos myndigheden.

Samtidig er Folketingets hjemmeside gået helt i sort.  
 
Hos Folketinget fortæller udviklingschef Liselotte Astrup, at myndigheden tilsyneladende er ramt af et større nedbrud.
 
"Det er desværre ikke kun Folketingets hjemmeside, der ikke virker, men også vores interne systemer i øvrigt," siger hun.

Hun fortæller, at man arbejder på højtryk for at får udstyret op at køre.
 
Nedbruddet betyder, at Folketingets administrative medarbejdere såvel som politikerne ikke kan gøre brug af it-systemerne i øjeblikket.
 
Problemer med operativsystemet
"Vi kan ikke sige præcist, hvad det er. De folk, der har fingrene dybt nede i systemerne, siger, at det er vores VMware, der er stået af," siger Folketingets it-chef, Ole Søndergaard.
 
Derfor vil it-afdelingegn nu indlede en genstart af hele miljøet, som tæller mere end 100 logiske servere, fortæller han til Computerworld.
 
"Vi står med en operativsystem-udfordring, og løsningen er foreløbig, at vi genstarter det samlede miljø. Jeg håber, at vi er oppe indenfor en times tid," siger Ole Søndergaard.
 
Han fortæller, at it-systemerne ikke virker, men det gør de lokale pc'er. Dermed er der ikke adgang til mails og lignende for personale og politikere. 

Læs også: Folketingets hjemmeside gået ned.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere


Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere