Artikel top billede

Oracle fastholder Googles brud på ophavsret

Hvad betyder det, at Google har kopieret Java-kode? Oracle fastholder, at søgegiganten har overtrådt regler omkring ophavsret.

Computerworld News Service: Ingen domstol har nogensinde afgjort, at API'er (application programming interfaces, red.) til software såsom Java ikke er beskyttet af ophavsret.

Det fremhæver Oracle i sin indsigelse til Googles anmodning til retten om at foretage en såkaldt summary judgment angående Oracles anklager om krænkelse af immaterial-rettigheder.

Først i august anmodede Google dommeren i det igangværende juridiske tovtrækkeri med Oracle om at kende, at Google ikke krænker Oracles ophavsret i sin implementering af Android. I en protest over den anmodning har Oracle bedt dommeren om at lade denne anklage komme for retten. 

Sagens kerne er spørgsmålet, om det betyder noget, at Google kopierer Java-kode, skriver Oracle.

"Google bestrider ikke kopieringen. Men de to parter er faktuelt uenige angående væsentligheden," vurderer Oracle.

Google argumenterer, at nogle filer, som selskabet har kopieret fra Java, er uvæsentlige, da de er testfiler. Det bestrider Oracle dog og hævder, at selv hvis de var, så er "testfiler også væsentlige".

Oracle bestrider også Googles argument om, at søgegiganten var nødt til at kopiere koden, da der ikke findes andre programmeringssprog, der kunne bruges.

"Googles kopiering af navnene på 37 pakker, 458 klasser, 158 grænseflader, 2.427 metoder, 893 felter og andre elementer er ikke sket, fordi der findes et begrænset antal sprog," skriver Oracle.

Oracle hævder også, at Googles handlinger har fragmenteret Java og således "alvorligt undermineret Javas løfte om 'skriv én gang, kør overalt'."

"På trods af sin påstand om, at kopieringen var nødvendig for at skabe kompatibilitet, er virkeligheden den, at Google kun tog de dele, selskabet ønskede, og skabte mange andre inkompatible API'er til Android. Resultatet er blevet, at mange programmer, skrevet i Java til andre platforme, ikke kan køre på Android, mens mange programmer, skrevet til Android, ikke kan køre på Java-platforme og enheder," skriver Oracle.

"Denne sag handler ikke om, at Google har skabt en kompatibel platform. Den handler om, at Google har valgt og vraget blandt Java API'er vel vidende, at det ville skabe en inkompatibel platform," opsummerer Oracle.

Derudover bemærker Oracle, at Google selv essentielt hævder at besidde ophavsret til sin egen software.

"Bemærkelsesværdigt kræver Google af sine OEM'er, at de vedligeholder det komplette sæt af Android API'er - inklusiv de 37 API'er, der er kopieret fra Oracle - for at forhindre fragmentering af Android-platformen," fremhæver Oracle. Desuden påpeger Oracle, at Androids licens minder om Javas.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere