Aston-skilmisse tynger nyt Warnøe-selskab

Det første regnskab fra tidligere Aston Infrastructures - nu Spiritech A/S - er præget af udgifter til skilsmissen fra Aston Group. Selskabet, der er et af de største i Aston-stifteren Peter Warnøes nye IT-satsning, præsenterer derfor et underskud på 3,2 millioner kroner - men det er tilfredsstillende, vurderer bestyrelsen.

Få dage efter at Erhvervs- og Selskabsstyrelsen satte gang i en tvangsopløsningen af konsulentvirksomheden Spiritech A/S, har virksomheden afleveret sit regnskab for 2001 og dermed undgået at blive opløst.

Regnskabet er præget af udgifter i forbindelse med Spiritechs udskillelse fra Aston Group. Tidligere hed selskabet, der har 75 medarbejdere, Aston Infrastructures. Det er en af de fire virksomheder, som Aston-stifter Peter Warnøe købte ud af Aston Group A/S.

Spiritech A/S Årsregnskab
Tusinde kroner20012000
Bruttofortjeneste31.63411.812
Resultat før afskrivninger / finansielle poster (EBITDA)-424.971
Resultat før skat -3.294-12.020
Resultat-3.294-12.112
Egenkapital2.368-10.735
Antal ansatte5626

Spiritech opgiver ikke sin omsætning, kun bruttofortjenesten. Den blev i 2001 på 31,6 millioner kroner mod 11,8 millioner kroner året før.

Resultat før afskrivninger og finansielle poster (EBITDA) blev et minus på 42.856 kroner. Efter afskrivninger, men før finansielle poster, landede resultatet på minus 2,8 millioner kroner.

Året før var underskuddet 11,9 millioner kroner, og forbedringen er baggrunden for, at Spiritechs bestyrelse betegner resultatet som tilfredsstillende.

Mellemværender tynger regnskabet

Hvis 2001 havde været et normalt år, hvor Spiritech ikke skulle bruge kræfter på at blive udskilt fra Aston Group, var EBITDA ifølge bestyrelsen formentlig blevet et overskud på 10,3 millioner kroner.

Når det så blev til et underskud på cirka 43.000 kroner, skyldes det udgifter til fællesfunktioner under Aston Group på 5,6 millioner kroner. Derudover var der konsulenthonorarer på en million kroner i forbindelse med udskilningen.

Frem til marts i år har Spiritech brugt penge og kræfter på at komme fri af Aston Group, og efter det er overstået, tror bestyrelsen på et særdeles godt 2002.

Spiritech regner med en bruttofortjeneste på 78 millioner kroner for hele året, hvoraf størstedelen skal komme fra infrastrukturløsninger baseret på Citrix- og Microsoftplatforme.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere