Artikel top billede

S: Sådan bremsede Lars Løkke hele EPJ-processen

Da Lars Løkke Rasmussen i 2006 satte sig selv for bordenden af EPJ-processen, gik den i stå, mener Socialdemokraterne.

Læs også: Her er Danmarks blodigste it-skandale

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) bærer en stor del af ansvaret for, at danskere har måttet lide under usammenhængende EPJ-systemer i årevis.

Socialdemokraternes it-ordfører, Yildiz Akdogan, kommer med kritikken af den tidligere indenrigs- og sundhedsminister midt under valgkampen.

"Da Lars Løkke Rasmussen i 2006 satte sig selv for bordenden, gik processen med de elektroniske patientjournaler desværre i stå, for der er ingen tvivl om, at vi har ventet alt for længe på de elektroniske patientjournaler," siger hun.

Hun noterer sig dog samtidig, at det, der burde have stået klart langt tidligere, nu langt om længe i 2013 ser ud til at komme i mål.

"Når det er sagt (kritikken af Lars Løkke Rasmussen, red.), er vi tilfredse med, at de systemer, som regionerne får, kan dele data - ligesom vi er tilfredse med, at antallet af journaler ender med at være skåret ned fra 27 i 2007 til fem i 2013," siger Yildiz Akdogan. 

S-regionsmand frikendes

S-ordføreren afviser, at den mangeårige socialdemokratiske regionsformand, Bent Hansen, bærer ansvaret for miseren.

"Vi mener, at forsinkelsen opstod, da Lars Løkke Rasmussen satte sig selv for bordenden, fordi der ikke blev lagt konkrete planer på bordet, og at det først var, da regionerne selv overtog ansvaret, at der igen kom gang i processen," siger it-ordføreren.

S vil følge 2013-målsætningen, hvis de kommer til magten efter valget, oplyser Yildiz Akdogan.

"I 2013 vil EPJ være fuldt udrullet i alle regioner, og der vil de også kunne dele data, hvilket er det, der er behov for i sundhedsvæsenet, og derfor også er det, der er afgørende for os," siger hun.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere