Artikel top billede

Yahoo sætter topchef Carol Bartz på porten

Med en pludselig telefonopringning er Carol Bartz færdig som topchef i Yahoo.

Yahoo fyrer topchef Carol Bartz, der i 2009 overtog posten som administrerende direktør for selskabet efter stifter Jerry Yang, der havde vakt aktionærernes vrede, da han afviste at lade selskabet købe af Microsoft.

Dengang blev den erfarne erhvervschef Carol Bartz set som en redningskvinde, der skulle bringe Yahoo på profitabel og sikker grund igen.

I en kort meddelelse til Yahoos ansatte skriver hun, at hun er blevet fyret af bestyrelsesformand, Roy Bostock.

"Jeg er meget trist over at skulle fortælle jer, at jeg netop telefonisk er blevet fyret af Yahoos bestyrelsesformand. Det har været mig en fornøjelse at arbejde samme med jer alle, og jeg ønsker jer alt godt i fremtiden," hedder det i meddelelsen.

Hun bliver med omgående virkning erstattet af Yahoos finansdirektør, Tim Morse, der er blevet konstitueret som midlertidig topchef, indtil selskabets bestyrelse har fundet en permanent afløser.

Strategi skal gennemgåes

For at hjælpe ham, har Yahoo-bestyrelsen etableret et "leder-råd," der skal rådgive direktøren samt udarbejde en "omfattende strategisk gennemngang" af selskabet.

I spidsen for dette råd sidder de to Yahoo-stiftere Jerry Yang og David Filo.

Microsoft-balladen, der fik Jerry Yang til at droppe topposten, mundede med Carol Bartz ved roret ud i en partneraftale med Microsoft.

Dette partnerskab samt Carol Bartz øvrige initiativer har imidlertid ikke kastet de forventede gevinster af sig, og Yahoos omsætning har været støt faldende i lang tid. Det kan du læse mere om her.

Selskabet har i høj grad brug for nye initiativer, hvis det igen skal have vækst.

Aktiemarkedet har taget godt imod meddelelsen om fyringen af Carol Bartz med en kursstigning på mere end seks procent.

Læs også:

Yahoos omsætning får et ordentligt hak nedad

Investor vil have fyret Yahoos topchef

Bryllup: Carol Bartz siger ja til Steve Ballmer

Kan hun genskabe verdens tro på Yahoo?

Erhvervs-kvinde udnævnt til ny Yahoo-topchef




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere