Test: Håndfri discount-løsning til din bil

Jabra Drive er en håndfri løsning, som er nem at installere og bruge. Der er sparet på de avancerede funktioner, men er discount-produktet alligevel værd at kaste sparepengene efter? Få svaret her.

Test: Håndfri discount-løsning til din bil

Mange danske bilister har svært ved at forstå, at det både er ulovligt og farligt at tale i håndholdt mobiltelefon under kørslen.

For nylig gennemførte politiet en målrettet landsdækkende indsats mod netop denne trafikforseelse.

I løbet af en uge i september blev 6.288 køretøjer stoppet, og 774 bilister blev sigtet for at have talt i håndholdt mobil under kørslen.

Problemet med de mobilsnakkende trafikanter med kun én hånd på rattet er dog nemt at løse. Der findes nemlig mange håndfri løsninger til bilen, og vi har testet en af dem: Jabra Drive.

Det er lillebroren til Jabra Freeway, som vi tidligere har været godt oppe at køre over.

Jabra Drive er udformet som en klemme, og den er nem at montere i solskærmen.

Du bøjer ganske enkelt metalbagsiden en smule ud, så den kan glide på plads. Herefter sidder den klippestabilt.

Hvis Drive skal have strøm, er du nødt til at forbinde den til computeren eller til en USB-oplader, men det er ikke noget, som du behøver at gøre ofte.

Under vores test holdt batteriet i et par uger ved moderat brug.

Det skyldes ikke mindst, at Drive selv slukker, når den ikke længere har forbindelse med din telefon, eksempelvis hvis du forlader bilen.

Oplad i bilen

Der følger en USB-oplader med, som matcher bilens cigar-tænder, og du kan dermed lade enheden op, hvis den pludselig skulle løbe tør, mens du er på farten.

Drive vil give en advarsel, når der er mindre end 30 minutters taletid tilbage.

I forhold til Jabra Freeway er Drive dog betydelig mere skrabet, og det vil ikke være fornærmende at kalde den en discountmodel.

Med Freeway får du en automatisk tænd/sluk-funktion, stemmestyring og FM-sender, men alt det må du undvære med Drive, der dog også koster et par hundredekronesedler mindre.

Simpel løsning til solskærmen

Du forbinder din mobil til Jabra Drive via Bluetooth, og når du første gang har parret de to, er der ikke de store problemer med at få dem til at snakke sammen efterfølgende. 

Det kræver dog, at du tænder og slukker for Drive og Bluetooth på din mobil. Det er ikke besværligt, men det er mere elegant med Jabra Freeway, hvor det fungerer automatisk. 

Samtalekvaliteten er udmærket, og to knapper gør det muligt at skrue op og ned for lyden. 

En knap med telefon-logo gør dig desuden i stand til at tage opkald og lægge på. Der er virkelig ikke meget at blive forvirret over, og det vil stressede bilister sikkert sætte pris på. 

Vælg storebror i stedet

For feinschmeckere er Drive en lidt for simpel løsning, og vi vil også anbefale, at du kører uden om Drive, hvis du har råd til storebror Jabra Freeway til cirka 650 kroner. 

Der får du ganske enkelt langt mere for pengene, og Freeway er uden tvivl konge i solskærmen. 

Men hvis du blot vil have en billig håndfri løsning uden så mange dikkedarer, er Jabra Drive ikke noget dårligt valg. 

Jabra Drive, der koster omkring 400 kroner, ender på karakteren fire ud seks.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere