Artikel top billede

Sådan træner banken ansatte mod social engineering

Danske Bank er ikke bange for at kigge de it-kriminelle bag social engineering direkte i øjnene, når medarbejderne først er klædt ordentligt på.

Læs også:
Er du klar til at modstå truslen fra social engineering?

Lundbeck stress-tester medarbejderne med it-fusk

I Danmarks største bank, Danske Bank, er it-sikkerhed en disciplin, som medarbejderne får ind med e-learning, kurser og kampagner på bankens intranet om aktuelle risici fra det store internet.

"Vi kørte en kampagne om social engineering for tre måneder siden, hvor vi blandt andet fortalte medarbejderne, at de skal være opmærksomme på de oplysninger, som de afleverer i telefonen," fortæller bankens koncernsikkerhedschef, Poul Otto Schousboe, som indskyder, at den slags interne kampagner helst skal favne så bredt som muligt.

"Lad nu være med at klikke på underlige links, lad være med at samle fremmede USB-nøgler op og praktiske råd til at undgå phishing-angreb kunne være andre temaer i sådan en kampagne," forklarer han om bankens informationsstrømme om it-sikkerhed, der trods social engineerings evige aktualitet helst ikke må overdrives.

"Man skal vælge sine artikler med omhu, og hellere lidt, der bliver læst, end meget, som medarbejderne ikke har tid til at kigge på," lyder rådet fra Danske Banks koncernsikkerhedschef. 

Sikkerhed på chefniveau

Banken har haft konkrete forsøg på spear phishing inde på livet, hvor de it-kriminelle forsøgte at hive værdifulde informationer ud af højtansatte medarbejdere.

I den forbindelse tog banken tyren ved hornene og gjorde de ansatte på direktørgangene ekstra opmærksomme på faren ved at afgive fortrolige oplysninger til udefrakommende.

"Helt praktisk, så sender vores executives indkomne mails, som de ikke finder helt fine i kanten, videre til mig. Derudover deltager direktørerne også i vores risc-møder, hvor it-sikkerhed er en naturlig del af dagsordenen," siger Poul Otto Schousboe om bankens forsvar mod forsøg på social engineering-angreb.

Læs også:
Er du klar til at modstå truslen fra social engineering?

Lundbeck stress-tester medarbejderne med it-fusk




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere