Orange-ansatte holdt i uvidenhed

De knap 1.100 ansatte i Orange vågnede torsdag op til dårligt nyt om deres virksomhed. 400 ansatte står foran fyring, og selskabet skal gennem en omfattende rekonstruktion. Medarbejderne tør ikke udtale sig til pressen.

- Hvordan ville du selv have det, hvis en tredjedel af din arbejdsplads skulle nedlægges omkring juletid?

Sådan lyder beskeden fra en af de knap 1.100 ansatte i teleselskabet Orange, som Computerworld Online har prøvet at indhente kommentarer fra.

Derefter er samtalen slut, for ingen må eller tør udtale sig til pressen om den krise, selskabet befinder sig i.

En tredjedel af medarbejderne står ifølge en intern rapport til fyring 2. december. Dokumentet er blevet lækket til pressen, men inden da har et ukendt antal medarbejdere også haft kendskab til det.

- Oplysningerne i pressen er ikke kommet bag på så mange her i huset. Internt har arbejdsdokumentet cirkuleret rundt i et par dage, ligesom det gør det nu eksternt, siger pressechef Linda Juul Nielsen.

- Det er meget beklageligt, at det er sluppet ud, siger hun om det 70 sider lange Powerpoint-dokument, der i detaljer indeholder ledelsens planer for en omstrukturering af Orange Danmark.

Usikkerhed

Hos HK er faglig sekretær Kim Bonde Nilsen dog anderledes åben omkring situationen hos Orange.

- Stemningen er selvfølgelig helt af helvede til. Når man indleder en massefyring, og medarbejderne må læse om planerne i pressen, breder usikkerheden sig meget hurtigt. Det er íkke kun vores medlemmer hos Orange, der er meget bekymrede. Også deres familier må affinde sig med at gå rundt i usikkerhed, siger Kim Bonde Nielsen.

Hans telefon har glødet hele dagen, efter at det tirsdag aften kunne læses hos Computerworld Online, at Orange planlægger at fyre over hver tredje medarbejder.

- De seneste tre måneder har været slemme. Mange medarbejdere har været usikre over situationen, og nu viser det sig hvorfor, siger han.

Ifølge Computerworld Onlines oplysninger er dagens presseomtale dog blevet debatteret på Oranges intranet, men ledelsen har ikke forklaret medarbejderne noget om, hvad der er op og ned på sagen.

Ifølge Linda Juul Nielsen er medarbejderne indkaldt til internt informationsmøde i næste uge. Dagsordenen forlyder der ikke noget om.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere