Netgroup overtager dansk streaming-succes

Det danske hostingselskab Netgroup har overtaget Xstream, som tjener penge på at sælge videostreaming over nettet. Købet er et led i Netgroups strategi om at blive full service provider og vende sidste års underskud på 3,3 millioner kroner til overskud.

I en tid, hvor IT-selskaber holder pengene tæt ind til kroppen, har det danske hosting-selskab Netgroup overtaget streaming-leverandøren Xstream. Det sker kun to måneder efter, at Netgroup overtog sin største distributør, Inforce.

Med købet vil Netgroup udvide sin forretning, der hidtil har ligget inden for områderne IT-infrastruktur, sikkerhed og serverdrift.

- Investeringen i Xstream er et vigtigt led i vores strategi om at blive full service provider. Vi oplever en stadig stigende efterspørgsel efter streaming, og sammen kan vi nu tilbyde produktion, streaming og hosting som en samlet pakke, siger Jacob Thomsen, der er administrerende direktør for Netgroup.

Pioner med store kunder

Xstream har eksisteret siden 1999, og var en af pionererne i Danmark inden for videostreaming over nettet.

I dag tæller kundekredsen store navne som TV3, Aller og senest det danske EU-formandskab, som streamer pressemøder direkte over nettet.

Netgroups direktør, Jacob Thomsen, vil ikke fortælle, hvad Netgroup har betalt for Xstream eller hvor stor en del af Xstream, Netgroup har overtaget.

- Xstream giver et pænt overskud i et marked med stigende omsætning, og det har også afspejlet sig i den aftale, vi har lavet, siger han til Computerworld Online.

Drabeligt underskudsår

Netgroup havde sidste år et underskud på godt 3,3 millioner kroner ud af en bruttoavance på cirka 16 millioner kroner.

Jacob Thomsen kalder sidste for år drabeligt, men han mener, at den økonomiske nedtur for selskabet nu er vendt.

- Vi har et pænt overskud på driften hver måned, så det går bedre end budgetteret. Desuden er Xstream en god forretning, så det er noget, vi tjener penge på fra første dag. Samtidig har Xstream nogle store kunder, der trækker meget båndbredde, som netop Netgroup er i stand til at håndtere, siger Jacob Thomsen.

Større tekniske krav

Også hos Xstream er der begejstring for at blive en del af Netgroup.

- Den teknologiske udvikling inden for streaming stiller større krav til dem, der udbyder det, så det har været et naturligt skridt at blive en del af Netgroup. Netgroup besidder de kompetencer, som gør, at vi kan bevæge os op i superligaen af operatører, siger Xstreams stifter, Frank Thorup, der fortsætter som administrerende direktør for selskabet.

Han peger samtidig på, at større kunder efterspørger selskaber, der er i stand til at levere hele løsninger i stedet for bare dele af en samlet løsning.

- De erfaringer, vi har fået i udbudsrunden med EU-formandskabet, viser, at kunderne lægger meget vægt på, at kompetencerne ligger inde i huset i stedet for ude i byen, siger Frank Thorup.

Betaling over nettet

Et område, hvor de to selskaber kan opnå synergi, er betaling over nettet.

NetGroup har siden starten beskæftiget sig med onlinebetalings­systemer og gennemfører omkring 100.000 kreditkorttransaktioner om måneden for en række engelske og amerikanske kunder.

Samtidig leverer Xstream allerede en mikrobetaling-løsning til TV3, hvor brugerne online kan købe videoklip fra superligaen.

Netgroup forventer at kunne præsentere nye produkter inden for betaling for streaming indhold i løbet af foråret.




IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere