Gode pirat-servere sparer TDC for millioner

TDC har nogle af de bedste newsservere i verden, men de er fyldt med piratkopier. Selskabet sparer millioner af kroner ved at have gode servere selv, så kunderne ikke henter deres piratkopier i udlandet, hvilket ville koste dyrt kraftige dataforbindelser. Jurist i ophavsret mener, at TDC bryder loven ved ikke at overvåge indholdet på nyhedsserverne.

Danmarks største internetudbyder TDC stiller via sine newsservere piratkopier af musik, film og software til rådighed, skriver Jyllands-Posten.

Ifølge Jyllands-Posten sparer TDC millioner af kroner hvert år ved at formidle kopieringen fra Danmark og egne newsservere. På den måde undgår teleselskabet nemlig, at kunderne benytter sig af dyre transatlantiske dataoverførsler, når de henter deres piratkopier.

TDC Internets newsserver, news.tele.dk, ligger nummer et på en liste fra top1000.org, som måler, hvor hurtigt de enkelte newsservere stiller indlæg til rådighed og henter indlæg fra hinanden.

Den placering er opnået gennem millioninvesteringer i det tekniske udstyr, som nyhedsgrupperne ligger på.

TDC Internets markedsdirektør, Martin Lippert, afviser omfattende brug af nyhedsgrupper til piratkopiering.

Han mener, at det kun er en lille kerne af aktive brugere, som bruger nyhedsgrupperne til ulovlige formål, og afviser, at TDC vil kontrollere sine kunder.

Det møder kritik fra Hanne Bender, advokat med speciale i ophavsret, som mener, at TDC bryder loven. Hun siger til Jyllands-Posten, at TDC skal kontrollere det, hvis selskabet har mistanke om, at der er begået ulovligheder.



Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TDCH A/S
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Business intelligence: Selvbetjening og automatisering styrker din BI-løsning

En ny generation af løsninger inden for business intelligence og analytics skaber helt nye muligheder for, at man kan anvende analyserne mere aktivt i dagligdagen til at styrke forretningen.

21. august 2018 | Læs mere


Content management: Optimér din digitale tilstedeværelse på tværs af platforme

Et velfungerende CMS-system er fundamentet under enhver organisations digitale tilstedeværelse. Med det rigtige CMS kan du øge effektiviteten, få bedre kontakt til dine kunder og medarbejdere og optimere mange processer. På dette formiddagsseminar får du præsenteret nogle af de bedste CMS-løsninger i markedet lige nu.

22. august 2018 | Læs mere


Infrastruktur: Få bedre performance og stabilitet – her er de nye løsninger

Det er vigtigere end nogensinde at have et stabilt, effektivt og sikkert it-driftsmiljø. Heldigvis er der mange nye teknologiske muligheder og koncepter, der kan hjælpe dig med at få bedre styr på it-driften og frigive ressourcer til, at der kan komme mere fokus på at udvikle den digitale forretning. Kom og bliv klædt på til at træffe de afgørende beslutninger om fremtidens infrastruktur i din virksomhed.

23. august 2018 | Læs mere





mest debaterede artikler

Computerworld
Interneteksperternes mareridt er gået i opfyldelse: EU godkender omstridt direktiv, der "ødelægger internettet for altid"
EU's lovgivende udvalg har godkendt nye copyright-regler, som indeholder to kontroversielle paragraffer. Eksperter advarer imod, at artikel 11 og 13 kan ødelægge internettet for altid. Reglerne mangler stadig at blive endeligt vedtaget.
CIO
Henrik Jeberg om at arbejde i Silicon Valley: "Er du dygtig nok får du tilbud der får en til at falde ned af stolen."
Henrik Jeberg bor i San Francisco og er direktør i Hampleton Partners, der rådgiver om opkøb med særligt fokus på teknologi. Hør ham fortælle om forskellen på Danmark og Silicon Valley - og om nogle af de vilde forhold der hersker i verdens ubestridte tech-hovedstad.
Job & Karriere
KMD opsagde tryghedsaftaler med medarbejderne få måneder før 300 medarbejdere blev outsourcet til IBM
KMD har i løbet af foråret opsagt to såkaldte tryghedsaftaler med en del af selskabets medarbejdere. Når aftalerne stopper ved udgangen af 2018, er de pågældende medarbejdere ikke længere berettiget til særlig godtgørelse. Det kan få konsekvenser, hvis IBM som forventet skærer i antallet af de 300 KMD-medarbejdere, som selskabet overtager.
White paper
Kom lettere i mål med Deep Learning
I dette whitepaper får du viden om de forskellige teknologier samt en hurtig introduktion til IBM PowerAI. Det er en ”enterprise-ready” software stack bestående af udvalgte frameworks og IBM-produkter til brug indenfor Deep Learning (DL).