Gode pirat-servere sparer TDC for millioner

TDC har nogle af de bedste newsservere i verden, men de er fyldt med piratkopier. Selskabet sparer millioner af kroner ved at have gode servere selv, så kunderne ikke henter deres piratkopier i udlandet, hvilket ville koste dyrt kraftige dataforbindelser. Jurist i ophavsret mener, at TDC bryder loven ved ikke at overvåge indholdet på nyhedsserverne.

Danmarks største internetudbyder TDC stiller via sine newsservere piratkopier af musik, film og software til rådighed, skriver Jyllands-Posten.

Ifølge Jyllands-Posten sparer TDC millioner af kroner hvert år ved at formidle kopieringen fra Danmark og egne newsservere. På den måde undgår teleselskabet nemlig, at kunderne benytter sig af dyre transatlantiske dataoverførsler, når de henter deres piratkopier.

TDC Internets newsserver, news.tele.dk, ligger nummer et på en liste fra top1000.org, som måler, hvor hurtigt de enkelte newsservere stiller indlæg til rådighed og henter indlæg fra hinanden.

Den placering er opnået gennem millioninvesteringer i det tekniske udstyr, som nyhedsgrupperne ligger på.

TDC Internets markedsdirektør, Martin Lippert, afviser omfattende brug af nyhedsgrupper til piratkopiering.

Han mener, at det kun er en lille kerne af aktive brugere, som bruger nyhedsgrupperne til ulovlige formål, og afviser, at TDC vil kontrollere sine kunder.

Det møder kritik fra Hanne Bender, advokat med speciale i ophavsret, som mener, at TDC bryder loven. Hun siger til Jyllands-Posten, at TDC skal kontrollere det, hvis selskabet har mistanke om, at der er begået ulovligheder.Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer & Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud 2018 - outsourcing eller on premise?

Cloud handler ikke længere om billige servere eller storage. Det handler om at ruste sig til at kunne gøre idéer til digital innovation til virkelighed. På denne konference kan du blive klogere på, hvordan man kan satse strategisk på cloud-modellen. Mød eksperter, leverandører og andre cloud-brugere og bliv inspireret til nye satsninger i din egen virksomhed.

20. september 2018 | Læs mere


The New World of Data

Få styr på de nye muligheder og de nyeste tendenser inden for næste generations IT-infrastruktur. Bliv inspireret af de ledende teknologiaktører og hør hvordan TopDanmark og Rambøll har draget fordel af de nye muligheder både i relation til de tekniske og økonomiske aspekter samt en optimeret brugeroplevelse.

25. september 2018 | Læs mere


Kunstig intelligens: Bring din virksomhed ind i fremtiden

På denne konference ser vi nærmere på gode, bæredygtige business cases med kunstig intelligens. Vi zoomer ind på de konkrete teknologier, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

26. september 2018 | Læs mere


Premium
Mangel på arbejdskraft kan tvinge Universal Robots væk fra Danmark: "Vores ejere er ikke religiøse med, hvor vi skal ligge henne"
Interview: Universal Robots' ekstreme vækst har også en bagside. Selskabet har store udfordringer med at få kompetente folk og må derfor kigge til udlandet, men det er svært at få den udenlandske arbejdskraft til Danmark. Robotfirmaet fra Odense prøver nu at råbe de danske politikere op. "Vi er født i Danmark, men købt af en amerikansk virksomhed, og vores ejere er ikke religiøse med, hvor vi skal ligge henne," lyder det.
Computerworld
Her er de tre nye iPhones: Apple har netop præsenteret to frække topmodeller samt en helt ny "folketelefon"
Apple har netop løftet sløret for tre nye iPhones. Den ene af dem er måske det tætteste Apple kommer på en folketelefon
CIO
Machine learning og kunstig intelligens med Jesper Steen Møller "Der er rigtigt meget teknik som for nogen ser nærmest magisk ud"
Tech fra Toppen: Hvornår det giver mening at bruge machine learning - og hvordan du kommer bedst muligt i gang? Få svaret i den seneste udgave af Computerworlds podcast "Tech fra toppen" med datalog Jesper Steen Møller.
Job & Karriere
Her er syv job-annoncer der overrasker med helt usædvanlige overskrifter
Der er mange ledige it-job i øjeblikket. It-jobbank har her fundet syv spændende stillinger, der har det til fælles, at annoncen har en utraditionel overskrift.
White paper
Mobility - her er de aktuelle udfordringer
Hvad med sikkerheden? Mobility-bølgen fejer igennem danske virksomheder, og der er masser af muligheder og faldgruber. Sikkerheden halter, men det kan der gøres noget ved. Produceret af Computerworld.dk i oktober 2014.