Gode pirat-servere sparer TDC for millioner

TDC har nogle af de bedste newsservere i verden, men de er fyldt med piratkopier. Selskabet sparer millioner af kroner ved at have gode servere selv, så kunderne ikke henter deres piratkopier i udlandet, hvilket ville koste dyrt kraftige dataforbindelser. Jurist i ophavsret mener, at TDC bryder loven ved ikke at overvåge indholdet på nyhedsserverne.

Danmarks største internetudbyder TDC stiller via sine newsservere piratkopier af musik, film og software til rådighed, skriver Jyllands-Posten.

Ifølge Jyllands-Posten sparer TDC millioner af kroner hvert år ved at formidle kopieringen fra Danmark og egne newsservere. På den måde undgår teleselskabet nemlig, at kunderne benytter sig af dyre transatlantiske dataoverførsler, når de henter deres piratkopier.

TDC Internets newsserver, news.tele.dk, ligger nummer et på en liste fra top1000.org, som måler, hvor hurtigt de enkelte newsservere stiller indlæg til rådighed og henter indlæg fra hinanden.

Den placering er opnået gennem millioninvesteringer i det tekniske udstyr, som nyhedsgrupperne ligger på.

TDC Internets markedsdirektør, Martin Lippert, afviser omfattende brug af nyhedsgrupper til piratkopiering.

Han mener, at det kun er en lille kerne af aktive brugere, som bruger nyhedsgrupperne til ulovlige formål, og afviser, at TDC vil kontrollere sine kunder.

Det møder kritik fra Hanne Bender, advokat med speciale i ophavsret, som mener, at TDC bryder loven. Hun siger til Jyllands-Posten, at TDC skal kontrollere det, hvis selskabet har mistanke om, at der er begået ulovligheder.Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Kompetera A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Hør historien om Apples datacenter i Viborg og få indsigt i GDPR-compliance i forbindelse med hosting og storage

Valget af storage-løsning er blevet et strategisk valg, der skal passes ind i virksomhedens overordnede mål og planer. På denne konference får du overblik over de væsentligste problemstillinger og indblik i nogle af de nyeste løsninger inden for moderne datacenter-drift, cloud-løsninger, serverum, drifts-modeller og it-sikkerhed.

18. januar 2018 | Læs mere


Dell EMC Integrated Data Protection Appliance (IDPA)

Effektiv databeskyttelse er ikke let at nå med mange af nutidens løsninger, hvor der ofte er kompleksitet i opsætningen eller behovet for at styre flere punktløsninger til forskellige applikationer, platforme eller datasiloer. På seminaret præsenteres du for løsninger designet til at hjælpe virksomheder med at imødegå disse udfordringer for databeskyttelse

18. januar 2018 | Læs mere


It-sikkerhed 2018: Dit forsvar mod nye digitale trusler

Trusselsbilledet ændrer sig hele tiden. Flere end nogensinde før bliver udsat for cyberangreb, og hackerne finder konstant nye veje ind i virksomhedernes systemer. Kom og bliv opdateret på den aktuelle sikkerhedssituation. Vi går i dybden med de nyeste tendenser inden for it-kriminalitet, og når dagen er omme, er du klædt på til at styrke din virksomheds digitale selvforsvar.

23. januar 2018 | Læs mere

mest debaterede artikler

Computerworld
Atea-dom bliver flere måneder forsinket efter kæmpefund af materiale: "Jeg er rystet over, hvad der foregår"
Dommen i Atea-sagen er flere måneder væk. Retten i Glostrup skulle have taget stilling til skyldsspørgsmålet i begyndelsen af februar, men enorme mængder nyt sagsmateriale får sagen til at trække ud. Nu er flere weekender inddraget til retsmøder de kommende måneder.
CIO
Opråb til ERP-leverandørerne: Stram op - I opfører jer uanstændigt
Klumme: Hvorfor kan ERP-projekter ikke leveres til fastpris ligesom andre systemer? Hvordan kan ERP-leverandørerne slippe afsted med at opføre sig uanstændigt? ERP-leverandørerne har et alvorligt problem og er nødt til at gøre det bedre. Se nogle af mine vilde eksempler fra den danske it-branche her.
Job & Karriere
Dansk it-virksomhed indførte fire-dages arbejdsuge: I dag er sygefraværet rekord-lavt og direktøren har tabt sig 13 kilo
Interview: Great Place To Work kategori-vinderen IIH Nordic har indført en fire-dages arbejdsuge og taget et opgør med forstyrrende storrums-kontorer og en frustrerende mailkultur. I dag er medarbejderne gladere end nogensinde før.
White paper
Mobility - her er de aktuelle udfordringer
Hvad med sikkerheden? Mobility-bølgen fejer igennem danske virksomheder, og der er masser af muligheder og faldgruber. Sikkerheden halter, men det kan der gøres noget ved. Produceret af Computerworld.dk i oktober 2014.