Gode pirat-servere sparer TDC for millioner

TDC har nogle af de bedste newsservere i verden, men de er fyldt med piratkopier. Selskabet sparer millioner af kroner ved at have gode servere selv, så kunderne ikke henter deres piratkopier i udlandet, hvilket ville koste dyrt kraftige dataforbindelser. Jurist i ophavsret mener, at TDC bryder loven ved ikke at overvåge indholdet på nyhedsserverne.

Danmarks største internetudbyder TDC stiller via sine newsservere piratkopier af musik, film og software til rådighed, skriver Jyllands-Posten.

Ifølge Jyllands-Posten sparer TDC millioner af kroner hvert år ved at formidle kopieringen fra Danmark og egne newsservere. På den måde undgår teleselskabet nemlig, at kunderne benytter sig af dyre transatlantiske dataoverførsler, når de henter deres piratkopier.

TDC Internets newsserver, news.tele.dk, ligger nummer et på en liste fra top1000.org, som måler, hvor hurtigt de enkelte newsservere stiller indlæg til rådighed og henter indlæg fra hinanden.

Den placering er opnået gennem millioninvesteringer i det tekniske udstyr, som nyhedsgrupperne ligger på.

TDC Internets markedsdirektør, Martin Lippert, afviser omfattende brug af nyhedsgrupper til piratkopiering.

Han mener, at det kun er en lille kerne af aktive brugere, som bruger nyhedsgrupperne til ulovlige formål, og afviser, at TDC vil kontrollere sine kunder.

Det møder kritik fra Hanne Bender, advokat med speciale i ophavsret, som mener, at TDC bryder loven. Hun siger til Jyllands-Posten, at TDC skal kontrollere det, hvis selskabet har mistanke om, at der er begået ulovligheder.Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
ESDH / ECM - Optimal og effektiv data- og dokumenthåndtering

Med ECM kan indsamle, tilgå og styre informationer på tværs af virksomhedens systemer. Du får overblikket over alt fra dokumenter, video- og lydfiler til mails og andet indhold gennem hele livscyklussen. Få inspiration til din egen ECM-løsning, til hvordan du sikrer høj datakvalitet på tværs i organisationen og hvordan du tænker ESDH/ECM ind i hele den digitale arbejdsplads.

23. januar 2019 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

24. januar 2019 | Læs mere


Blockchain: Totalt styr på data gennem hele kæden

Blockchain-teknologien kan sikre og effektivisere dine produktions- og innovationsmiljøer i hidtil uset grad. Potentialet er enormt. Men hvordan kommer du i gang? Og hvordan finder jeg de lavthængende frugter? Det får du svar på på dette Computerworld event

25. januar 2019 | Læs mere

mest debaterede artikler

Premium
Guldkorn fra it-toppen: Det skal CIO'en fokusere på i 2019
Første del: Hvad skal stå øverst på din strategiske dosmerseddel i 2019? Er det i år, I skal igang med blockchain, eller er det måske på tide at få taget et alvorsord med topchefen om, hvordan it kan bidrage til forretningen? Computerworld har spurgt en række profiler fra it-toppen om, hvad de mener, at du skal have fokus på det kommende år.
CIO
Tag med på Computerworlds store lederkonference og mød de danske top-CIO'er, som bygger de nye it-afdelinger
Anvendelsen af digital teknologi og organiseringen af it-afdelinger er under radikal transformation. På konferencen Digitaliseringsledelse 2.0 kan du møde de CIO'er fra Bankdata, Adform og Rockwool, som står i spidsen for teknologi-adoptionen.
Job & Karriere
Efter blodrødt regnskab: Nu fyrer Atea 20 medarbejdere i Danmark
Atea fyrer nu 20 medarbejdere. Det sker som en direkte konsekvens af, at den danske forretning er under pres, oplyser selskabets direktør.
White paper
Fire trin til øget cybersikkerhed på den digitale arbejdsplads
Organisationer af enhver størrelse er i konstant risiko for at blive udsat for cyberangreb, som potentielt kan ende med at koste millioner af kroner. I de kommende år vil reguleringer, som den nye EU-persondataforordning, kunne straffe virksomheder med gigantiske bøder, for utilstrækkelig sikring af deres systemer og data. Hvordan dette kan undgås, kan du læse mere om i dette whitepaper.