Podcast:Her er de nye (dyre) iPads og den nye Surface Laptop - men kan manglen på chips drille?

Newsbooster løb tør for advokatpenge

Newsbooster har med en tom pengekasse ikke råd til advokathjælp i sagen om dybe links. Den danske forretning forventes solgt til udlandet for en slik inden udgangen af året.

Sagen mod Newsbooster er blevet udsat af Sø- og Handelsretten, fordi selskabet ikke har råd til advokatbistand.

- Det er simpelthen så ærgerligt, at vi ikke har råd til at fortsætte kampen, men faktum er, at sagen har kostet os så meget i tid og penge, at vi nu strækker hænderne i vejret, siger Nicolai Lassen, der er medstifter af Newsbooster.

På grund af Newsboosters manglende advokatbistand er sagen blevet udskudt til 8. januar, men allerede 1. januar forventer Nicolai Lassen, at Newsbooster kører videre i Singapore.

- Vi forsøger ikke at omgå det danske fogedforbud ved at bruge stråmænd i Singapore. Vi har ret til at sælge tjenesten og navnet til udenlandske forretningsfolk, men der er da ingen, der siger, at vi skal gøre en speciel god handel, siger Nicolai Lassen.

Vil ansætte journalister
Han er frustreret over, at Danske Dagblades Forening, der har lagt sag an mod Newsbooster for at linke dybt til artikler, kan presse en dansk tjeneste til at lukke.

- Men de skal ikke tro, at de kan bremse udviklingen, og derfor er jeg mere interesseret i at sikre, at den danske tjeneste bliver drevet videre, end i at tjene godt på salget, oplyser Nicolai Lassen.

Tilbage i april flyttede Nicolai Lassen holdingselskabet bag Newsbooster til Storbritannien, og herfra forventer han at udvide forretningen med salg af scannede artikler.

- Jeg arbejder på en fremtidig forretningsmodel, hvor ansatte journalister kan supplere vores robottjenester og derved forfine søgningen, så tjenesterne bliver mere værd, siger Nicolai Lassen.

Dermed har Newsbooster overvejelser om at blive en nyhedstjeneste, der ikke blot scanner eksisterende medier, hvilket var årsagen til at Danske Dagblades Forening i første omgang startede fogedsagen.

Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan gør IT bæredygtighed til en god forretning

Presset øges i disse år på virksomheder for at begrænse klimabelastningen. IT og teknologi spiller en nøglerolle i arbejdet, hvilket er emnet for denne konference. Her kan du blive klogere på, hvordan du aktivt arbejder for at kombinere effektiv og lønsom forretningsdrift med en effektiv bæredygtighedsindsats.

20. april 2021 | Læs mere


The Successful Journey to the Cloud

Cloud usage on enterprise level is growing rapidly and for good reason. With the flexibility and scalability offered by cloud, businesses and organizations can harness new technologies, increase resiliency and adapt to changing demands at an unprecedented level. In this webinar we address some of the important issues to consider when embarking on your cloud adoption journey.

21. april 2021 | Læs mere


IT Security 2021

Strategic IT Security 2021 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

22. april 2021 | Læs mere


Premium
Efter vanskeligt år jagter aarhusianske Mjølner nu tocifrede vækstrater: Vil for alvor indtage Sjælland - her er planen
Interview: Efter et corona-plaget år er aarhusianske Mjølner Informatics nu klar til at trykke på speederen. Topchef Brian Gottorp Jeppesen forventer tocifrede vækstrater, der især skal hentes fra det sjællandske marked. Se hans plan for 2021 her.
Computerworld
Næste uge går det løs: Apple inviterer til event på utraditionel vis
Apples store event i næste uge blev afsløret af Siri før tid. Få overblik over, hvad Apple ventes af løfte sløret for.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
Sådan sikrer du hovednøglen til jeres data
80% af alle ransomwareangreb skyldes misbrug af privilegerede brugeradgange. Ved at begrænse og overvåge adfærden på de privilegerede konti samt kontrollere mængden af tildelte rettigheder kan du mindske skaden ved hackerangreb mod din virksomhed og i visse tilfælde helt blokere dem. Internt kan du bruge kontrollen med brugeradgange til at dokumentere, hvem der bevæger sig i hvilke systemer, og hvad der foregår derinde. Privilegeret brugerstyring har de seneste to år stået øverst på Gartners Top10-liste over it-sikkerhedsprojekter, der bør få højeste prioritet. Alligevel er teknologien kun så småt ved at finde fodfæste i Danmark. Det kan viden om åbenlyse gevinster, relativ kort implementeringstid og yderst rimeligt budget være med til at ændre på. I dette whitepaper folder vi temaet privilegeret brugerstyring ud og placerer teknologien i det væld af prioriteringer, som CISO’en hver dag skal foretage.