Newsbooster løb tør for advokatpenge

Newsbooster har med en tom pengekasse ikke råd til advokathjælp i sagen om dybe links. Den danske forretning forventes solgt til udlandet for en slik inden udgangen af året.

Sagen mod Newsbooster er blevet udsat af Sø- og Handelsretten, fordi selskabet ikke har råd til advokatbistand.

- Det er simpelthen så ærgerligt, at vi ikke har råd til at fortsætte kampen, men faktum er, at sagen har kostet os så meget i tid og penge, at vi nu strækker hænderne i vejret, siger Nicolai Lassen, der er medstifter af Newsbooster.

På grund af Newsboosters manglende advokatbistand er sagen blevet udskudt til 8. januar, men allerede 1. januar forventer Nicolai Lassen, at Newsbooster kører videre i Singapore.

- Vi forsøger ikke at omgå det danske fogedforbud ved at bruge stråmænd i Singapore. Vi har ret til at sælge tjenesten og navnet til udenlandske forretningsfolk, men der er da ingen, der siger, at vi skal gøre en speciel god handel, siger Nicolai Lassen.

Vil ansætte journalister
Han er frustreret over, at Danske Dagblades Forening, der har lagt sag an mod Newsbooster for at linke dybt til artikler, kan presse en dansk tjeneste til at lukke.

- Men de skal ikke tro, at de kan bremse udviklingen, og derfor er jeg mere interesseret i at sikre, at den danske tjeneste bliver drevet videre, end i at tjene godt på salget, oplyser Nicolai Lassen.

Tilbage i april flyttede Nicolai Lassen holdingselskabet bag Newsbooster til Storbritannien, og herfra forventer han at udvide forretningen med salg af scannede artikler.

- Jeg arbejder på en fremtidig forretningsmodel, hvor ansatte journalister kan supplere vores robottjenester og derved forfine søgningen, så tjenesterne bliver mere værd, siger Nicolai Lassen.

Dermed har Newsbooster overvejelser om at blive en nyhedstjeneste, der ikke blot scanner eksisterende medier, hvilket var årsagen til at Danske Dagblades Forening i første omgang startede fogedsagen.Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
Staten får kæmperabat på over 360 millioner på nyt toldsystem fra Netcompany og Intrasoft: Her er den endelige pris
Netcompany og Intrasoft har barberet prisen for kommende toldsystem ned med over 360 millioner kroner. Det er mere end en halvering af udbudsprisen. Tjek prisen her.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Sådan skaber du mere effektive forretningsprocesser med automatisering
Virksomheder skal kunne håndtere enorme mængder af data, hvilket har affødt et behov for smartere og mere effektive løsninger til håndtering af de daglige, ensformige og rutineprægede processer. Hvor disse opgaver tidligere kunne klares via manuel arbejdskraft, kalder markedets udvikling og efterspørgsel nu i højere grad på automatiserede alternativer. Og det er netop her, at process mining kommer ind i billedet som et operativt værktøj til at kunne maksimere procesautomatiseringernes samlede effekt og afkast – gennem visualisering og analyse af dit komplekse dataflow. I dette whitepaper kan du lære om koblingen mellem procesoptimering og process mining – et intelligent optimeringsværktøj, der giver dig mulighed for at spore og visualisere dine data, så de bliver analyserbare og kan udnyttes til procesoptimering og til at eliminere dine digitale omveje.