Scor lukker for åben adgang til intimfotos

Dating-tjenesten Scor.dk har nu lukket af, så udefrakommende ikke længere kan se 30.000 brugeres intime fotos. Scor.dk mener dog fortsat, at lagringsmetoden har været i orden.

Datingtjenesten Scor.dk har lukket for adgang til de intime og ofte erotiske fotos, som 30.000 brugere af dating-tjenesten har lagt ud i forbindelse med de annoncer, hvor selskabet søger partnere.

De intime billeder kunne ellers downloades ved at indsætte adressen på dem direkte i browserens adressefelt - hvis man vel at mærke kendte den rigtige adresse.

Scor.dk modtog allerede i oktober en henvendelse om, hvordan udefrakommende kunne hente billederne, der ellers kun er tiltænkt tjenestens medlemmer.

Gjorde intet

Scor.dk valgte dog ikke at gøre noget, fordi der ifølge direktør Lars Castenlund ikke er noget galt i den måde, som billederne blev lagret på.

- Der er ikke nogen, der må stjæle billederne fra os og bruge dem andre steder. Vi har retsforfulgt dem, der har forsøgt, siger Lars Castenlund med henvisning til en person, der på et tidspunkt forsøgte at sælge cd'er med 200 Scor-fotos fra en amerikansk hjemmeside.

Scor.dk gør på sit website brugerne opmærksom på, at selskabet bag dating-tjenesten har ophavsretten til billederne.

- Vores første prioritet er at varetage brugernes interesser. Hvis der er tvivl om, at sikkerheden er i orden, så rydder vi den af vejen, siger Lars Castenlund som begrundelse for, at Scor.dk nu har lukket af for billederne, selv om selskabet ikke mener, at der var noget problem med dem.

Ikke besværligt

Direktøren tilføjer, at det ikke var videre besværligt at lukke for billederne, og at Scor.dk's egne brugere stadig har adgang til dem.

Datatilsynet vurderer, at Scor.dk ikke har overtrådt persondataloven ved at gøre de pågældende foto tilgængelige for alle.

- I princippet har brugerne givet samtykke til en offentliggørelse, siger IT-chef, Ib Alfred Larsen, til Computerworld Online.

Datatilsynet vil dog kigge på sagen igen, hvis en af Scor-brugerne klager, meddeler han.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere