Bush-regeringen konfiskerer domæner

Det amerikanske justitsministerium og dets afdeling til bekæmpelse af narkokriminalitet, DEA, har overtaget domæner, der henholdsvis oplyser om pirat-software og stoffer. Betænkeligt, siger borgerrettighedsorganisation.

Den amerikanske regering vil fremover bekæmpe kopiering af ophavsretsbeskyttet software ved også at overtage de domæner, som piraterne benytter til at distribuerer deres ulovligt kopierede matierale.

I det hele taget vil myndighederne ikke tøve med at konfiskere domænenavne, hvor der er tjenester, der ansporer til lovbrud. Det gælder også salg af narkotika.

Det oplyser det amerikanske justitsministerium, efter at det har overtaget domænet isonews.com og sat sit symbol på webstedet med teksten:

"Isonews.com er nu den amerikanske regerings ejendom."

Isonews.com har været et forum for udveksling af oplysninger om piratsoftware til spilkonsoller som Xbox og Playstation 2. Desuden har isonews.com anvist, hvor brugerne kan få fat i hardware, der kan bryde copyright-beskyttelsen i konsollerne.

Manden bag isonews.com, David Rocci, blev sidste år sigtet af myndighederne for medvirken til import og markedsføring af ulovlige hardware-chip til at bryde Xbox's sikkerhedskoder.

I december tilstod han og har siden samarbejdet med myndighederne mod at få en mildere straf.

Krænker ytringsfrihed

Webstedet er det seneste, der er blevet beslaglagt. Mandag oplyste justitsminister John Ashcroft, at flere websteder om narkotika var blevet overtaget af myndighederne.

Den amerikanske borgerrettighedsorganisation Electronic Frontier Foundation (EFF) er betænkelig ved myndighedernes beslaglæggelse af domæner.

- Man kan frygte, at besøgendes IP-adresser bliver registreret af myndighederne og kommer til at indgå i en undersøgelse af kriminelle forhold. Og det eneste, som folk har gjort, er at søge information om et emne og tilfældigvis er havnet på det websted, siger David Sobel, generalsekretær i EFF.

Han mener også, at det kan være en overtrædelse af ytringsfriheden, da flere af de lukkede websteder - eksempelvis isonews.com - ikke sælger piratsoftware- og hardware.

- De oplyser blot om det, mens det er brugerne, der begår lovbrud, siger David Sobel.

Isonews.com-forummet kører i øvrigt videre ved at taste et IP-nummer. Det har myndighederne ikke ønsket at kommentere til de amerikanske medier.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere