CSC er undtagelsen i en massefyringstid

I IT-huset CSC glæder ledelsen og de ansatte sig over at tilhøre det fåtal af IT-virksomheder, der har kunnet undgå blodbad i form af store fyringsrunder. Gevinsten er høj motivation og stærk loyalitet, vurderer både topchef og medarbejder.

En IT-virksomhed uden fyringsrunder er efterhånden noget af et særsyn i årene efter IT-festen.

Men sådan har virkeligheden rent faktisk været i CSC, siden det daværende Datacentralen i sommeren 1996 blev opkøbt af den amerikanske CSC-koncern.

Her har trafikken af medarbejdere foregået ind i virksomheden og ikke ud af den.

Ved opkøbet var der 1050 ansatte i CSC Danmark. Nu er der knap 1900, og inden året er omme forventes virksomheden, på grund af nye kontrakter og projekter, at være vokset til over 2000 medarbejdere.

For eksempel er der netop kommet 183 nye folk i kraft af TDC's udlicitering af drift, udvikling og vedligeholdelse af en betydelig del af teleselskabets IT-systemer.

Jobgaranti findes ikke

CSC's statistikker viser, at selskabet på verdensplan i snit fastholder 95 procent af de medarbejdere, der kommer fra virksomheder, der udliciterer til CSC.

- Der findes ingen garantier her i livet, når det drejer sig om jobsikkerhed. Men CSC Danmark har endnu ikke været i en økonomisk situation, der har krævet generelle fyringsrunder, siger Ingelise Bogason, CSC's topchef i Danmark.

I 1997 blev der godt nok fra ledelsens side varslet en fyringsrunde i CSC, som omhandlede 60 stillinger, men ifølge Ingelise Bogason blev den i stor udstrækning afværget med omplacering og frivillig fratrædelse.

Hun er selvsagt glad for at sige goddag i stedet for farvel til ansatte. Og hun tror også, det har en positiv effekt på virksomhedens resultater.

- Jeg tror altid, det er svært at bevare motivationen, gejsten og energien under fyringsrunder. Og det dyk har vi ikke haft. Det giver en meget bedre stemning hos os, at der ikke hersker utryghed. Især i disse år er det jo meget positivt at være på en IT-arbejdsplads, hvor man ikke hele tiden går og er bange for, at der kommer en fyringsrunde, siger Ingelise Bogason.

Dengang i 1992

Medarbejderrepræsentant i CSCs bestyrelse, Lars Lundsgaard, er også godt tilfreds med, at han og kollegerne er gået fri af de fyringsrunder, der har raseret i den øvrige IT-branche.

Med 22 års anciennitet i firmaet har han nemlig været der længe nok til at kunne huske den første og hidtil eneste store fyringsrunde i firmaet, siden det blev stiftet i 1959. Nogle hundrede ansatte i CSC mistede deres job.

- Dengang kom det som et kæmpe kulturchok. Mange syntes, at det var mærkeligt, at staten valgte at fyre folk, når den blot i stedet kunne forvente at skulle betale understøttelse til de fyrede, siger Lars Lundsgaard.

Det tog lang tid for de tilbageblevne at lægge den begivenhed bag sig.

- Der var mange dønninger i organisationen efter den runde, også fordi den foregik temmelig uprofessionelt. Man fik den fornemmelse, at man brugte en arbejdsmangelsituation til at skille sig af med folk, som man måske skulle have skilt sig af med alligevel, fordi de ikke passede deres arbejde, siger Lars Lundsgaard.

Beholder kompetencer i huset

Ingelise Bogason påpeger også, at fyringsrunder går ud over en virksomheds investeringer i uddannelse og kompetenceudvikling af medarbejderne.

- At vi ingen fyringsrunder har haft betyder, at vi er intakte. Vi har ikke skilt os af med hele kompetenceområder, konstaterer Ingelise Bogason.

Når der sker ændringer i markedet, som skaber færre opgaver i en afdeling, har CSC en politik for omplacering, der også er med til at forebygge fyringsrunder.

Lars Lundgaard roser sin arbejdsplads for at tænke langsigtet ved ikke at ty til fyringer blot på grund af lidt træghed i ordrerne. Ledelsens langsigtede handlemåde smitter positivt af på medarbejdernes trofasthed.

- For eksempel havde vi sidste sommer en grotesk situation, hvor dele af organisationen havde rigtig meget overarbejde og andre havde ikke noget lave. Så valgte man at omplacere medarbejdere og havde stor succes med at fordele opgaverne, fortæller Lars Lundsgaard.

Ikke blødsødne

Enkeltstående fyringer har der dog været på CSC, men ikke med årsag i besparelser og nedskæringer.

- Vi forholder os til den enkelte medarbejder løbende. Der kan være nogen, hvor man siger, at man ikke performer, man skal jo levere varen og leve op til kravene. Vi er ikke blødsødne i CSC, understreger den administrerende direktør.

Hun skønner, at omsætningen i personale ligger i omegnen af fire procent, herunder medregnet de tilfælde, hvor ansatte selv siger op eller går på pension.

Ingelise Bogason medgiver, at netop utrygheden på IT-arbejdsmarkedet kan være medvirkende til, at hendes medarbejdere er mere tilbageholdende med jobskift.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere