IT-vækstmiljø genoplives på nye adresser

Virksomheder i det kollapsede iværksættermiljø MG50 begynder at finde nyt fodfæste rundt omkring i Århus. En stor portion flytter ind i softwarehuset Systematics tidligere domicil.

I denne tid flytter iværksætterne, der blev husvilde, da Fremlejeselskabet MG50 ApS gik konkurs, ind på nye adresser i Århus.

Indtil videre har 25 virksomheder grebet en chance for at danne et nyt virksomhedsfællesskab i erhvervsområdet Frichsparken i bydelen Åbyhøj.

De flytter ind i en bygning på 1914 kvadratmeter, som indtil for nylig har huset Systematic, der voksede ud af rammerne og byggede nyt domicil i nærheden.

Slipper for husleje i tre måneder

Udlejer er Byggeselskabet Olav de Linde, der har tilbudt iværksætterne i havsnød at slippe for husleje i april og maj samt juni, hvis tilstrækkeligt mange vælger at placere deres virksomhed dér.

To MG50-virksomheder - Conet og Xplanation - har valgt at bosætte sig i Udviklingsparken i Århus-forstaden Viby, mens andre forhandler med Århus Filmby i havneområdet.

Nogle undersøger mulighederne for at blive boende i nogle af MG50s oprindelige lokaler i centrum. Under alle omstændigheder vil MG50-virksomhederne fastholde deres netværk og arbejde sammen.

Flertallet af de 70 virksomheder bosat i MG50 har mistet store summer på op til seks måneders forudbetalt husleje.

Derfor har der været bange anelser om, at MG50s konkurs ville koste mange af iværksættervirksomhederne livet. Det er tilsyneladende foreløbig ikke sket, men en del af virksomhederne dog ikke skrevet kontrakt om nyt lejemål endnu.

Fælles for de nye adresser, som virksomhederne flytter til, er således også, at de ikke fremover hænger på en en kollektiv økonomisk risiko for uudlejede arealer, som i det gamle MG50 ApS.

Panikken forsvundet

Flere af MG50-virksomhederne har måttet kæmpe med den misforståelse fra omverdenen, at det var virksomhederne og ikke kun MG50 Aps, der var konkurs.

Det fortæller en af drivkræfterne bag dannelsen det nye fællesskab i Frichsparken, Kurt Kragh Sørensen, der er partner i IntraTeam. Han er glad for, at panikken, der opstod efter konkursen, nu er væk.

- Det geniale ved Frichsparken er, at bygningen med sin form og indretning er ideel til netværk og videndeling. Alle virksomhederne kommer til at bo på samme etage, og ingen vil komme til at sidde isoleret, siger Kurt Kragh Sørensen.

Han har en forventning om, at flere virksomheder fra det gamle MG50 vil slå sig ned i Frichsparken.

Med ultrakort varsel har TDC sat telefonflytning og interet-installation i værk på adresssen.

- De kunne godt se, at vi var mange, der havde en vis legemsdel i klemme, siger Kurt Kragh Sørensen, IntraTeam.

Relevante link :

MG50

Frichsparken

Udviklingsparken

Filmby Århus




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere